ZAGREB NA POPRAVNOM

Bandić i Mrak Taritaš dogovorili se oko legalizacije

27.12.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić postigli su politički kompromis oko problema rješavanja legalizacije

Grad Zagreb je, podsjetimo, najgori od svih hrvatskih gradova po broju riješenih zahtjeva od svega pet posto od ukupno zaprimljenih 90 tisuća zahtjeva. Ministrica je zbog toga najavila da, ako Bandić nešto hitno ne poduzme, novoosnovana agencija pod okriljem Ministarstva graditeljstva preuzet će neriješene predmete od Grada Zagreba, zbog čega će Bandić iz proračuna izgubiti 70 milijuna kuna namijenjenih za legalizaciju.

Međutim, pred mnoštvom okupljenih novinara danas su izjavili kako su se dogovorili da će jedan dio predmeta, oko 5-6 tisuća, preuzeti agencija uz uvjet da do 30. lipnja iduće godine Zagreb postane među vodećim gradovima po brzini rješavanja legalizacije, s najmanje 30-40 posto riješenih zahtjeva, piše Jutranji list.

Bandić je zauzvrat najavio kako će zaposliti na neodređeno vrijeme dodatnih 100 djelatnika koji će prionuti poslu u rješavanju legalizacije pa će ukupna brojka zaposlenih na tom području biti 220. Naime, na 4. i 5. katu u zgradi Zagrebačkog velesajma trenutno se nalazi 120 zaposlenika koji rade na tom procesu, a ministrica Mrak Taritaš sve ih je obišla provjeravajući na koji način i kojom brzinom gradski zaposlenici rade.

'Bila sam izrazito nezadovoljna brzinom rješavanja legalizacije glavnog grada Hrvatske za koji sam očekivala da će biti primjer svima drugima, ali, evo, dobila sam obećanje da su se konačno ekipirali i zato očekujem veliki napredak u idućih šest mjeseci', kazala je ministrica Mrak Taritaš.