KASNI LEGALIZACIJA

Bandić dobio po prstima od ministrice Mrak Taritaš

27.12.2013 u 07:27

Bionic
Reading

Ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš najavila je kako će novoosnovana Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada od Nove godine preuzeti dio zahtjeva i to u onim sredinama u kojima nije obrađeno 20% zahtjeva. Među njima je i Grad Zagreb koji je do prije mjesec dana riješio samo pet posto pristiglih zahtjeva

"Brojke ne pokazuju baš nekakvo blistavo stanje, što ne znači da se to neće poboljšati. Naime, ja sam i s gradonačelnikom i s njegovim suradnicima razgovarali i dobivam informacije je da se oni ekipiraju. Voljela bih i bilo bi mi osobito drago da Zagreb bude među onima koji su bolji jer ima sasvim dovoljno i stručnjaka i ljudi koji su spremni to napraviti. Prema tome, očekujem da u jednom trenutku grad Zagreb bude među onim vodećima", izjavila je ministrica Mrak Taritaš u intervjuu za Media servis 12. prosinca.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić opomenu je shvatio ozbiljno te najavio kako će Zagreb ispuniti rok i tako ne izgubiti oko 70 milijuna kuna koliko bi trebao dobiti iz gradskog proračuna. Tim povodom je i pozvao ministricu, ali i novinare u današnji obilazak gradskog Uredu za legalizaciju.

"Da dođete, da vidite kako se u tom rudniku radi i sve ćemo svoje obveze, koje su zadane od Ministarstva do Nove godine realizirati", isticao je Bandić u više navrata te naglašavao kako je suradnja s Ministarstvom na najvišem nivou.

Nije poznato hoće li danas biti poznati i novi podaci o količini obrađenih zahtjeva, a samim time i hoće li Grad Zagreb ostati bez svog Ureda za legalizaciju.