VEĆ TREĆA DONACIJA

Bandić dao 120.000 gradskih kuna portalu Željke Markić!

28.05.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić platit će udruzi U ime obitelji 120 tisuća kuna da bi promovirala rad njegove gradske uprave. Prošli četvrtak, 22. svibnja, odobrio je isplatu tog iznosa u tri rate za uslugu 'promicanje javnosti rada gradske uprave', što je već treća njegova odluka izdašne pomoći ovoj neokonzervativnoj organizaciji

Bandić je odluku donio samostalno, na temelju ugovora, a sredstva će udruzi plaćati mjesečno u obrocima po 40 tisuća kuna. Nedavno osnovana udruga ovoliko novca dobit će za 'objavu tema od gradskog značaja na portalu www.narod.hr', koji se nedavno istaknuo izvještajem s nastupa don Damira Stojića njegovim skandaloznim izjavama o silovanim ženama, što je Stojić kasnije izričito demantirao.

Odluka ne navodi zašto je Bandić upravo portal narod.hr odabrao za ovu isplatu, neuobičajeno visoku za dodjelu jednoj udruzi mimo javnog natječaja, a ne nekoj drugoj udruzi ili čitanom mediju.

Samo godinu dana od osnivanja, udruga U ime obitelji ovom se Bandićevom odlukom okitila već trećim primanjem na teret građana Zagreba. Osnovanoj u svibnju 2013., Bandić je ovoj udruzi na besplatno korištenje dao i prostrani gradski prostor veličine 68,88 četvornih metara. Prostor u Ulici kralja Zvonimira broj 17 sastoji se od triju prostorija, hodnika, kuhinje i WC-a. Na četvrtom katu zgrade članovi udruge mogu se koristiti dvoranom.


Ondje se 'pripremao referendum' o braku, tako je gradonačelnik tada obrazložio dodjelu prostora. Zatim je proračun Grada Zagreba podnio novi trošak kada je Bandić u veljači ove godine udruzi odobrio 10 tisuća kuna za plaćanje režija iako je upravo uredno podmirivanje režijskih računa, prema pisanju medija, bio jedan od uvjeta dodjele prostora. Tri mjeseca kasnije, evo i dvanaest puta veće donacije za uslugu 'promicanja javnosti rada gradske uprave', koju svi mediji u Hrvatskoj ionako svakodnevno obavljaju.

Na pitanje zašto to plaćati jednoj udruzi s obzirom na to da svi mediji objavljuju vijesti o radu uprave Grada Zagreba i to ne naplaćuju, što bi uostalom bilo i apsurdno te koje točno aktivnosti podrazumijeva potpisani ugovor, od glasnogovornice nismo dobili odgovor do zaključenja ovoga teksta.

Podsjetimo, Milan Bandić je lani temeljem javnog natječaja raspisanog još u ožujku 2013. godine podijelio je 1,43 milijuna kuna različitim portalima o čemu je tportal izvijestio javnost. Najviše bespovratnih sredstava, od 14 portala, dobili su Index.hr (240.000 kuna), Dnevno.hr (228.000 kuna), PolitikaPlus.com (222.000 kuna), Dalje.com (210.000 kuna), Zagrebancija (210.000 kuna) i Tjedno.com (108.000 kuna), a puni popis portala koji su dobili naknade može se vidjeti klikom na ovaj link.