ZAGREBPARKING UPOZORAVA

'Bandić će nam uzeti deset milijuna kuna'

13.05.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio dramatično pojeftinjenje parkiranja u gradu Zagrebu. Iz Zagrebparkinga kažu kako prijedlog nisu vidjeli, ali i dodaju da ako on bude takav da će im uzeti oko 10 milijuna kuna

'Ako ja ne umrem, Zagrepčani će se od 1. lipnja jeftinije parkirati, i to za 15 do 20 posto', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilježavanja Međunarodne godine šuma na zagrebačkom Zrinjevcu.

U konkretnim brojkama, to znači da bi se parking u prvoj zoni, umjesto 12, moglo plaćati 10 kuna po satu.

'Sve one mjere koje smo poduzeli u posljednjih godinu dana rezultirale su time da imamo mjesta u centru grada da se napravi reda; ima još dosta toga za napraviti i da građani Zagreba na tragu tog reda koji sam inicirao imaju jeftinije parkiranje, a to nešto znači', pohvalio se Bandić.

Nešto kasnije, gostujući na Radiju 101 u emisiji 'Grad pleše', Bandić je najavio da će sve detalje objaviti na novinarskoj konferenciji početkom idućega tjedna, a zasad je samo kazao to da je u prijedlogu s jedne strane riječ o snižavanju cijena u prvoj, drugoj i trećoj zoni od 15 do 20 posto, a s druge strane o povećanju sata zadržavanja u tim zonama.

Toliko zasad o parkingu, kazao je Bandić, koji također tvrdi kako u gradu razmišljaju o tome da Masarykova postane pješačka zona koja bi počela od HNK pa sve do Zrinjevca.

'Dobro bi to bilo, smatra Bandić, ozbiljno razmišljamo o tome, ali bojimo se krkljanca', priznao je zagrebački gradonačelnik, čiji strah ne čudi s obzirom na promet u centru grada koji često završi u kaosu ili barem 'blažoj' gužvi otkad je Gundulićeva ulica od križanja s Varšavskom pa do zelenog vala u smjeru zapada nedavno postala dvosmjerna.

Direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta kaže kako je najavljeno spuštanje cijene financijski udar na tvrtku te da će im se na taj način uzeti oko deset milijuna kuna.

'S gradonačelnikovim prijedlogom nisam upoznat. Mi smo prije određenog vremena uputili njemu prijedlog po kojem bi se u sve tri zone moglo parkirati duže nego sada. Ne znam čemu pojeftinjenje u trećoj zoni u kojoj ono sada iznosi dvije kune, a po novom bi sat vremena iznosio kunu i 60 lipa', kazao je Mišeta.