BORBA PROTIV RASIZMA

Balotelli: Ako mi netko baci bananu, ubit ću ga!

30.05.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Talijanski reprezentativac i član Manchester Cityja Mario Balotelli osim svojim igrama na terenu puni novinske stupce svojim ponašanjem van terena. Često je tamnoputi Balotelli meta rasističkog vrijeđanja, no Talijan tvrdi kako neće ostati dužan onome tko ga napadne

Nedavno je u Engleskoj prikazan BBC-jev dokumentarac o problemu rasizma u nogometu, posebice u zemljama domaćinima predstojećeg Eura. Zbog toga se oglasio i tamnoputi talijanski nogometaš Mario Balotelli koji je kazao kako će ubiti svakoga tko baci bananu na njega.

'Ako netko baci bananu na mene na ulici, završit ću u zatvoru jer ću ga ubiti. Rasizam je za mene neprihvatljiv i ne podnosim ga. Nadam se da na Euru neće biti takvih problema, jer ako se dogodi neki rasistički ispad ja ću istog trena napustiti travnjak. Nalazimo se u 2012. godini i to nije prihvatljivo ponašanje', kazao je 21-godišnji napadač 'azzurra' i Manchester Cityja koji je bio meta rasizma u Portu u veljači kada su ga tamošnji navijači vrijeđali.

Isto tako Balotellija su u vrijeme dok je bio članom milanskog Intera gađali bananama za vrijeme utakmice.

'Ta dva ili tri tipa su imali sreće što im je odmah došla policija, jer ja vam se kunem da bi ih namlatio. Rasturio bi ih. Nadam se da se takve stvari više neće dogoditi'.