FRONTA PROTIV DESNICE

Baldasar se dogovorio s Grubišićem, A. Visković i M. Puljak

28.05.2013 u 16:50

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Splita Ivo Baldasar (SDP, HNS, HSU) danas je na otvaranju novog Studentskog centra komentirao 'kritike' HDZ- ovaca i njihovog kandidata za gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića kazavši da nije nikakvo čudo da ga stalno prozivaju, te potvrdio da su finalizirani dogovori s listom don Ivana Grubišića, Anđelke Visković i Marijane Puljak.

'Mogu im samo poručiti da pročitaju moj program, kao i to da neću dozvoliti da se na Žnjanu, gdje se kupa oko 10.000 ljudi, izgradi mega marina, ali to ne znači da odbijam invenstitore', istaknuo je Baldasar te dodao da i ne stigne sve pročitati u medijima što HDZ-ovci izjave protiv njega.

'Eventualno se nešto može graditi ispod hotela Duilovo, ali ne velika marina. HDZ- ovci jednostavno ne mogu vjerovati da u Splitu može pobijediti netko tko nije na njihovoj strani jer oni imaju monopol nad hrvatstvom, nad državnošću, nad zakonitošću. Sve ono što oni kažu je Sveto pismo', rekao je Baldasar.

Novinarima je potvrdio da su finalizirani dogovori s listom don Ivana Grubišića, Anđelke Visković i Marijane Puljak. Rekao je da neće biti potpisivanja velike koalicije nego su postigli dogovor s obzirom da svi imaju slične programe, te da je od njih čak zatražio i pomoć da se realiziraju svi dobri projekti za Split.

'Oko proračuna ćemo zasigurno svi zajedno sjesti i dogovoriti se, te se nadam da će to biti zaista stabilna situacija u Gradskom vijeću. Mi smo ipak osvojili 11 mandata koji nam daju jednu određenu stabilnost, a i oni su realni ljudi koji žele pomoći Splitu', rekao je Baldasar.

Otkrio je da je njihov zajednički ključni projekt Istočna obala, ali im je i zajednički dio platforme pojačavanje socijalne pomoći, zatim Stari plac, turistička agencija, e-grad, te transparentno poslovanje, rad, moral, etika i poštenje.