SMIJENJENI GRADONAČELNIK

Baldasar 'proslavio' smjenu kupnjom automobila od 215 tisuća kuna

06.04.2017 u 13:55

Bionic
Reading

Dojučerašnji splitski gradonačelnik Ivo Baldasar taman u vrijeme odlaska s funkcije i pripreme za svibanjske lokalne izbore počastio se novim automobilom: kupio je je terenac Volkswagen Tiguan i platio ga oko 215 tisuća kuna

 

Radi se o njegovu novom privatnom automobilu koji će koristiti nakon odlaska s čela grada: ondje mu je uz usluge vozača na raspolaganju bila službena Škoda Superb, kupljena prije godinu dana po cijeni nešto višoj od 300 tisuća kuna. Kada su novinari prigovarali na cijenu i činjenicu da je natječaj očigledno bio prilagođen upravo karakteristikama ove marke i tipa vozila, splitski gradonačelnik odgovorio je da bi se 'ista pitanja postavljala i da je nabavio fiću'.

Baldasar je za tportal potvrdio prinovu u voznom parku i cijenu od 215 tisuća kuna te tvrdi da se radi o polovnom automobilu. Kako tportal doznaje, ipak je riječ o salonskom vozilu i zato mu je cijena nešto niža od one po kojoj se prodaje novi VW Tiguan. Kad smo poželjeli s njime dodatno porazgovarati o ovoj akviziciji, donedavni splitski gradonačelnik odbio je daljnju komunikaciju.

Iz Baldasarove imovinske kartice predane na početku mandata proizlazi da on i njegova supruga posjeduju dva automobila stara čak 16 godina - Toyotu RAV 4 i Fiat Punto.

Upravo danas završen je njegov mandat na čelu Splita budući da je nakon neizglasavanja proračuna za 2017. Vlada odlučila imenovati svoju povjerenicu. Bit će to sveučilišna profesorica i bivša predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak.