BIJELI ISPALI IZ KUPA

Balakov: Razočaran sam, moramo vidjeti kako dalje

30.11.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Hajduk će i ovu sezonu završiti bez ijednog trofeja. Bijeli su u Kranjčevićevoj nakon lutrije jedanaesteraca ispali u četvrtfinalu Kupa od Zagreba, a nakon utakmice trener bijelih Krasimir Balakov nije krio razočaranje

Nakon poraza i ispadanja iz Kupa protiv Zagreba trener Hajduka Krasimir Balakov bio je razočaran. Uoči utakmice najavljivao je da vjeruje u pobjedu u najvažnijoj utakmici sezone, na kraju je njegova momčad pala bez ispaljenog metka.

'Čestitam protivniku, koji je za razliku od nas vjerovao u konačan uspjeh. Mi smo u vrlo kompliciranoj situaciji, imali smo mnogo ozlijeđenih i mnogo mladih igrača koje smo morali staviti u igru, no to ne treba biti alibi. Nakon zadnje utakmice protiv Zadra moramo proanalizirati i vidjeti što i kako dalje. Razočaran sam našom igrom, nismo uspijevali zadržati loptu i uputiti jedan opasan udarac u gol', rekao je trener bijelih Balakov a na pitanje plaši li se reakcije uprave kluba odgovorio:

'To je pitanje za upravu a ne za mene, ali normalno je da nakon ovakvog rezultata budu kritike na naš račun'.

Sada je na potezu Hajdukova uprava, nakon što je Balakov rano ispao iz Europe i Kupa, a za vodećim Dinamom zaostaje već velikih osam bodova, pitanje je hoće li uopće i koliko će imati razumijevanja za skupo plaćenog bugarskog stručnjaka, koji u slijedećih šest mjeseci ne može učiniti ništa posebno na klupi Hajduka.

Jedina mogućnost je Balakov obavi selekciju i pripremi momčad za slijedeću sezonu, no obzirom da je iz svlačionice već počistio 11 domaćih igrača, a njegovih sedam inozemnih prinova nisu se pokazala kao pojačanja, očito je da se ni tu ne može ništa posebno od njega očekivati.

Uostalom, ne tako davno Anas Sharbini je izjavio:

'Najgore je ići na zimske pripreme sa deset bodova zaostatka za vodećim, svjestan kako u proljeće ne možeš ništa promijeniti'. Njegova rečenica najbolje oslikava stanje u kakvom su igrači Hajduka danas. Čak i u slučaju velikih potresa u Maksimiru Hajduk nema snage ugroziti Dinamo, štoviše ako ovako nastave teško će biti zadržati i drugo mjesto.