TEŠKA ODLUKA

Balakov (ne)će zbog Hajduka odbiti klupu Bugarske?

10.09.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Uprava Hajduka u prvi je trenutak ostala šokirana spoznajom da bi trener koji je oduševio sve u klubu mogao otići iz Splita. No, Maleš i društvo sve će učiniti da pokušaju Balakova ostaviti na Hajdukovoj klupi

Uoči dvoboja Dinamom trener Hajduka Krasimir Balakov dobio je ponudu da preuzme klupu reprezentacije Bugarske. Naime, Bugarska je pod vodstvom Lothara Matthausa odigrala katastrofalno u kvalifikacijama za prvenstvo Europe 2012. godine (grupa s Engleskom, Crnom Gorom, Švicarskom i Walesom) i unatoč ugovoru koji kaže da njemački strateg biti izbornik do 2013. godine, sve je izglednija njegova smjena.

Navodno su nakon posljednjeg poraza Bugarske od Švicarske popucale sve linije na relaciji predsjednik-izbornik i samo čudo može ostaviti Matthausa na klupi. Stoga se predsjednik bugarskog nogometnog saveza, proslavljeni vratar Borislav Mihajlov, zaputio u Split i popričao s Balakovim o preuzimanje nacionalne selekcije. Mihajlov ne želi da reprezentacija Bugarske propusti Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a izbor Balakova, koji je legenda bugarskog nogometa bio bi sasvim logičan. Balakov nije odgovorio potvrdno, ali nije ni odbio Mihajlova, naravno da mu godi želja Bugarske da sjedne na izborničku klupu.

O tom razgovoru s Mihajlovim Balakov je izvijestio članove Nadzornog odbora i Uprave Hajduka, koji su u prvi trenutak ostali šokirani spoznajom da bi trener koji je oduševio sve u klubu mogao otići iz Splita. No, Maleš i društvo sve će učiniti da pokušaju Balakova ostaviti na Hajdukovoj klupi, a lako bi se moglo dogoditi da se ta cijela priča o odlasku Balakova na klupu Bugarske prolongira do zime, pa možda čak i do slijedećeg ljeta, jer velikih reprezentativnih obveza za selekcije koje ne odu na Euro neće biti.

Nije nevažan detalj da je pomoćnik Matthausu Ilija Gruev, koji je ujedno pomoćnik Balakova na klupi Hajduka, tako da je trener bijelih vjerojatno do u detalje upoznat što se događa u reprezentaciji njegove zemlje.