JURJEVIĆ O AGITIRANJU ZA A.VISKOVIĆ

'Bajrović namjerno provocira isključenje iz SDP-a'

05.11.2012 u 12:26

Bionic
Reading

Splitski Gradski odbor SDP-a na sinoćnjoj je sjednici jednoglasno odlučio pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti člana te stranke Vinka Bajrovića, zbog njegovih javnih istupa, u kojima se protivi ranijoj SDP-ovoj odluci da za gradonačelnika Splita na mjesnim izborima 2013. kandidira Ivu Baldasara, doznaje se od predsjednika splitskog SDP-a Marina Jurjevića.

'Gradski odbor SDP Split je zaključio da gospodin Bajrović na najgrublji način krši statut SDP-a javno napadajući legalno predloženoga SDP-ova kandidata za splitskog gradonačelnika Baldasara i svrstavajući se uz našega političkog konkurenta Anđelku Visković, te je pokrenuta procedura utvrđivanja Bajrovićeve odgovornosti koja može završiti i njegovim isključenjem iz SDP-a', izjavio je Jurjević.

Bajrović je u svojim istupima mjesnim medijima više puta izrazio protivljenje SDP-ovoj kandidaturi za splitskog gradonačelnika Baldasara, zamjerajući mu da za vrijeme Domovinskog rata nije bio u Hrvatskoj, nego je '1990. napustio Split i sa svojom obitelji otišao u Italiju, a vratio se 1998. godine'.

Bajrović je također isticao kako je sadašnja splitska dogradonačelnica Anđelka Visković 'bolji i sposobniji kandidat od Baldasara, ukoliko bi se otrgnula iz Kerumova zagrljaja'.

Jurjević za takve Bajrovićeve istupe kaže, kako je nečuveno da član jedne stranke 'agitira za možebitnog kandidata' iz druge stranke. 'Bajrović to radi namjerno da ga se isključi iz SDP-a i mislim da je on sam sebe već isključio iz SDP-a', kazao je Jurjević. Dodao je kako se Bajroviću ne uskraćuje pravo da ima svoja stajališta, ali kada stranačka tijela donose odluku kandidirati svojega člana za splitskog gradonačelnika, kao što je to bilo u slučaj s Baldasarom, onda treba poštivati odluku SDP-a, a ne svrstavati se uz Visković.

'Bajrović pokušava diskreditirati Baldasara i SDP i to više ne možemo trpjeti', rekao je Jurjević.