nema dileme

Bačić: Podrazumijevaju se sankcije protiv zastupnika koji ne podržavaju vlastitu Vladu

06.06.2018 u 15:27

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu novinarima u Saboru da 'nepodržavanje vlastite Vlade podrazumijeva stranačke sankcije'

"Statutom je jasno definirano da su zastupnici vladajuće većine, konkretno zastupnici HDZ-a, dužni poštivati stranačke odluke i odluke Kluba zastupnika, a to su odluke koje podržavaju rad Vlade", kazao je Bačić.

Upitan hoće li u suprotnom neposlušni zastupnici biti izbačeni iz stranke Bačić je odgovorio da ne zna kako će to nazvati, ali sankcije protiv zastupnika koji ne podržavaju vlastitu Vladu se podrazumijevaju.

"To je za mene potpuno jasno i načelno postupanje. Obveza člana stranke, a prije svega zastupnika u Saboru ili vijećnika u gradskim, općinskim ili županijskim skupštinama, podrazumijeva podržavanje Vlade, odnosno izvršnih tijela", kazao je.

  • +10
Branko Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Nema nikakve dileme, nikakve natruhe da bi neki zastupnik u Klubu HDZ-a glasovao protivno odluci Kluba i stranke", rekao je Bačić istaknuvši kako očekuje lojalnost Davora Ive Stiera i Mire Kovača, koji su ovoga tjedna smijenjeni s funkcija političkog, odnosno, međunarodnog tajnika HDZ-a.

"Stier i Kovač neupitno će podržavati rad Vlade i dati pun doprinos radu Kluba", ustvrdio je Bačić.

Miro Kovač je pak, na pitanje očekuje li izbacivanje iz stranke bude li glasovao po vlastitoj savjesti, uzvratio da su to "konfabulacije".

Bačić je dodao kako "nema straha da bi Klub zastupnika HDZ-a mogao biti manji". Može samo biti veći, poručio je.