TRŽIŠTE TELEKOMUNIKACIJA

AZTN uvjetno odobrio koncentraciju HT-a i Optime

04.04.2014 u 16:30

Bionic
Reading

U ponedjeljak bi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja trebala predstaviti svoje rješenje za uvjetnu koncentraciju Hrvatskog telekoma i Optima Telekoma, što je preduvjet za dokapitalizaciju i restrukturiranje

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u ponedjeljak će predstaviti svoje rješenje o uvjetnoj koncentraciji Hrvatskog telekoma i Optima Telekoma, najavljuje Banka.hr.

Odluku Agencije će prezentirati Mladen Cerovac, predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, Vesna Patrlj, zamjenica predsjednika Vijeća, Nikolina Moslavac voditeljica voditeljica Odjela za koncentracije te Ivan Ante Ivanda, glavni ekonomist AZTN-a.

A dioničari Optime će 15. travnja odlučivati o povećanju temeljnog kapitala za 539,88 milijuna kuna (sa 28,2 na 568,1 milijuna kuna). Dokapitalizacija će se provesti izdavanjem najviše 53.988.017 dionica nominalne vrijednosti 10 kuna. Vjerovnici će svoja potraživanja pretvarati po nominalnoj vrijednosti što znači da će za 10 kuna potraživanja dobiti jednu dionicu.

Pravo na upis dionica ima 163 vjerovnika među kojima su, uz već spomenutu Zagrebačku banku, najveći Hrvatski telekom, odvjetnik Marijan Hanžeković, Raiffeisen banka i Vipnet.

Plan restrukturiranja predviđa da budući najveći dioničari društva, Zagrebačka banka i Hrvatski telekom osiguraju strateško partnerstvo HT-a i Optime telekoma, kojem bi HT preuzeo upravljanje društvom. Na taj način bi se kroz vremenski rok od minimalno pet godina osiguralo ostvarenje ciljeva restrukturiranja.