STOCKINGER - ZAPOSLENIK MINISTARSTVA

Autoru famoznog uratka 'Barbika' prijeti degradacija i rezanje plaće

15.07.2014 u 17:02

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravlja pripremilo je zahtjev za pokretanje postupka zbog povrede službene dužnosti protiv svojeg zaposlenika, autora famoznog uratka 'Barbika', Tomislava Stockingera

'Vezano za medijski istup državnog službenika Tomislava Heinricha Stockingera u slučaju 'plana Barbika', obavještavam vas da je pripremljen zahtjev za pokretanje postupka zbog povrede službene dužnosti sukladno Zakonu o državnim službenicima koji je upućen na Službenički sud na daljnje postupanje', kazao je za tportal glasnogovornik Ministarstva zdravlja Nenad Korkut.

Ranije je Glavno tajništvo Ministarstva zdravlja od Stockingera zatražilo pisano očitovanje o slučaju 'Barbika'. Ovaj široj javnosti nepoznati pravnik u Ministarstvu zdravlja došao je na naslovnice nakon što je preuzeo odgovornost za aferu 'Barbika'.


U uratku je opisano navodno medijsko podmetanje kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović od strane SDP-a. Stockinger je spis htio podvaliti predsjedniku Ivi Josipoviću, što je izazvalo niz optužbi u nekoliko smjerova. Josipović će navodno dobio 'plan Barbika' poštom u Ured predsjednika i o tome je žurno izvijestio, najprije izabrane novinare, a dan kasnije i cijelu javnost.

Tvrdio je da mu podmeće 'obavještajno podzemlje' te je prozvao predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i njegovog bliskog suradnika Milijana Brkića.

Sam Stockinger je novinskim redakcijama elektroničkom poštom poslao pismo te je priznao kako je on autor 'Barbike' te udruga 'Regimenta, centar za suočavanje Jugoslavena s prošlošću', kojoj je on na čelu, a koja nije registrirana.

Josipović je slučaj zaključio sam i rekao kako ne misli tražiti daljnju istragu. U međuvremenu, Stockinger i dalje dolazi na posao u Ministarstvu zdravlja, a ako Službenički sud ustanovi da je povrijedio službenu dužnost, može ga kazniti rezanjem plaće do 30 posto na određeno razdoblje, može biti degradiran, no ne može dobiti otkaz.