ASTRONAUT, ZMIJA I KONJ NA IZBORIMA

Autori porno transparenta žele vlast u Zadru

20.03.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Kontroverzni zadarski performer Enio Meštrović i njegova družba 'Bleke i konji' s kojom je šokirao hrvatsku javnost razvijanjem karnevalskog transparenta koji prikazuje ministra Željka Jovanovića u seksualnom činu s novinarima Borisom Dežulovićem i Antom Tomićem najavili su kandidaturu za gradonačelnika i Gradsko vijeće s nezavisnom listom 'Konji'

'Za razliku od većine političara ja potječem iz 'neugledne' obitelji, otac mi je radio u Mljekari, a majka u Kidriča! Nijedna funkcija ili novac me ne može kupiti, ja sam jedna od crnih ovaca ovog društva. Prevelik je i vrijedan ovaj život da bih ga prodao za sitne i prolazne ovozemaljske stvari! Dogradonačelnici su duhom i izgledom Veliki ljudi: astronaut s ruba svemira Ivo Petrić, pjevač grupe Sexymotherfuckers i Ive Dražević - Zmija, brodski električar na oceanima svijeta. Nezavisnu listu 'Konji' predvodi poni Mario Nikpalj - Majo, prodavač naftnih derivata na Branimirovoj obali.

Učinit ćemo vam izbore zabavnim i nesvakidašnjim, a stojimo iza jedinog obećanja kojeg dajemo - bit će smijeha, kruha i igara! Naša poruka je: Napravite dobro kome god možete, a ako niste u mogućnosti materijalno, barem mu uljepšajte dan dobrom voljom i osmijehom! Dosta je bilo dijeljenja na crne, crvene i druge! Tko to više može slušati?! Nakon tako bliskog rata još nismo izvukli pouku da je bogatstvo u ljubavi i dobru. Jedan smo narod, a svakodnevno idemo iz podjele u podjelu. Naša najljepša mladost je ostala u 90-ima, a sad bi i naša djeca trebala odrastati u kući mržnje i omalovažavanja!? Mi izlazimo na izbore da bismo slavili život, da bismo branili našu svijest i dostojanstvo kao svjesna ljudska bića koja žele živjeti život, a ne da ga netko drugi živi umjesto nas. Da budemo jasni, koalicija ne dolazi u obzir s nikim, ali apsolutno s nikim! Podržat ćemo samo projekte koje naša svijest odobrava! Zvijezde vodilje našeg djelovanja su ljubav i zajebancija, priroda i dobro društvo', napisao je Meštrović u dopisu kojim se obratio zadarskoj javnosti.

Podsjetimo, kandidaturu za gradonačelnika Zadra već su objavili Ivo Bilić kao nestranački kandidat SDP-a, nezavisni kandidati Reno Sinovčić i Marko Pupić Bakrač, a javnost s nestrpljenjem očekuje bijeli dim iz zadarskog HDZ-a koji ustrajno šuti o imenu svog kandidata. Dio medija, pozivajući se na izvore bliske predsjedništvu stranke, tvrdi kako je to mjesto osigurano za Božidara Kalmetu, no službena potvrda još uvijek nije objavljena.