NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

Automobil uletio u pizzeriju u blizini Pariza, ubijena djevojčica

14.08.2017 u 23:05

Bionic
Reading

Jedan automobil uletio je u ponedjeljak na vanjsku terasu pizzerije u gradiću Sept-Sorts istočno od Pariza ubivši 12-godišnju djevojčicu i ozlijedivši nekolicinu ljudi, izvijestila je BFM TV.

Francuska žandarmerija priopćila je kako se bavi incidentom u Sept-Sortsu i pozvala javnost da ne ometa njezine akcije. Francuski RTL Radio javlja da je osumnjičeni uhićen, da je policiji rekao da se namjeravao ubiti i da je u vozilu imao oružje.

Policija, međutim, tvrdi da se osumnjičeni namjerno zaletio u pizzeriju, ali incident zasad ne tretiraju kao teroristički napad jer je napadač navodno 'depresivna osoba'. Osim toga, navodno dosad nije registriran u policijskim evidencijama.

'Ne mogu vam reći da smo otpisali terorizam, ali u ovom trenutku to nije glavni smjer istrage. Prve indicije ne ukazuju na terorizam', rekao je Pierre-Henry Brandet, glasnogovornik Ministartstva unutarnjih poslova.

Do incidenta je došlo manje od tjedan dana nakon što je jedan Alžirac uhićen pod sumnjom da je namjerno zabio iznajmljeni automobil u skupinu vojnika koji su bili u ophodnji u predgrađu Pariza povrijedivši šestoricu.