JOSIPOVIĆ U STOŽERU

Autogol Milanke Opačić: Sinčić je jedna šarena laža

30.12.2014 u 11:52

  • +44

Stožer Ive Josipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Komentirajući rezultate DIP-a, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je da je zadovoljna i da će Ivo Josipović biti pobjednik u drugom krugu izbora. Za fenomen Ivana Sinčića rekla je da su 'to glasovi ljudi čije probleme on otvara, iako to nisu predsjedničke ovlasti. Davao je nerealna rješenja za njihove probleme. Sinčić je jedna šarena laža', rekla je Opačić

Na pitanje novinarke HRT-a Tatjane Munižabe može li se, nakon takve izjave, očekivati da će Sinčićevi glasači u drugom krugu podržati Josipovića, ministrica je rekla sljedeće: 'To sam rekla ja, a predsjednik Josipović će se izjasniti sam na konferenciji za novinare.' Dodala je da se 'ni u jednoj civiliziranoj zemlji ne mogu problemi rješavati na takav način' kakav nudi Sinčić.

Iz Sinčićevog stožera uzvratio je voditelj kampanje Dušan Cvetanović. 'Sam SDP je šarena laža u koju vjeruje sve manje ljudi. Mi upozoravamo na najveće probleme – nezaposlenost, bijedu; nudimo novu politiku koja se bavi svim tim problemima. Motivira nas to što su SDP i HDZ i njihovi sateliti uništili zemlju u 25 godina i to rade i dalje: želimo to zaustaviti, a i mladi se uključuju za boljitak Hrvatske', rekao je Cvetanović.

SDP-ova veteranka Željka Antunović, inače direktorica operacija u Josipovićevom izbornom stožeru, u naknadnom javljaju za HRT nastojala je izvući situaciju, rekavši da je 'Sinčić otvorio teme koje tište građane', ali je propustio ponuditi rješenja. 'Sinčić je nastupio više anarhistički i nije ponudio rješenja... Ali definitivno je ukazao na prave probleme', rekla je Antunović.

Antunović: Nagovarat ćemo Josipovića da promijeni retoriku

'Nismo očekivali glatku pobjedu u prvom krugu', priznala je Antunović, dodajući da im je cilj bio krenuti u drugi krug s najbolje startne pozicije. 'Pokušat ćemo nagovoriti kandidata da ponešto promijeni retoriku u drugom drugu', otkrila je Antunović. Fenomen Sinčić posljedica je, rekla je, toga što je jako velik broj građana razočaran politikom u cjelini, a zadaća Ive Josipovića je da ih pridobije na svoju stranu jer on uistinu nudi rješenje. Josipović 'možda ne zna tako emotivno iskomunicirati', ali dao je sve od sebe i to i dalje čini. 'Ivo Josipović bio je prilično radoholično raspoložen i bit će još više u drugom mandatu', kazala je Antunović.

U stožeru Ive Josipovića u Novinarskom domu nakon objave izlaznih rezultata zavladao je muk. Mnogi su u šoku komentirali prve rezultate govoreći da se možda radi o grešci. Ubrzo su se svi uskomešali i nastojali odavati privid optimizma. Željka Antunović je tipkajući na mobitel odgovarala nervoznom Arsenu Bauku koji je došao do nje odmah nakon objave rezultata, samo s kratkim: 'Što ćeš?!' Tamara Obradović Mazal, šefica kampanje, kratko nam je kazala da i dalje čekaju rezultate DIP-a i da su optimistični.

Potpredsjednik Vlade, poslovično optimističan Branko Grčić, kazao je da je iznenađen te da je očigledno da je najveće iznenađenje najmlađi kandidat Ivan Vilibor Sinčić, ali da vjeruje da se radi o biračima naklonjenima ljevici, onima koji bi u drugom krugu mogli donijeti prevagu Josipoviću. Ministar zdravlja Siniša Varga kazao je kako su ranije očekivali pobjedu u prvom krugu, no da je ovo postotak na koji su računali.

Već prije sedam sati u Josipovićevom stožeru bilo je živo. Podršku su mu došli dati SDP-ovi ministri Branko Grčić, Arsen Bauk, Milanka Opačić te nestranački Predrag Matić. Osim SDP-ovaca, ondje su Radimir Čačić, šef Reformista, i njegova pomoćnica Natalija Martinčević, HNS-ova ministrica Andrea Zlatar Violić te Anka Mrak Taritaš.

Nešto prije 21 sat u stožer je ušao Ivo Josipović uz skandiranje okupljenih: 'Ivo, Ivo'. Zadržao se nekoliko minuta te ponovno izašao.