NESVAKIDAŠNJA NESREĆA

Autobus zaglavio ispod podvožnjaka

20.10.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se jutros oko 8.25 sati u Novoj Gradiški. Neoplanov autobus prijevozničke tvrtke Slavonija Bus doslovno je zaglavio ispod podvožnjaka u ulici M. Benkovića

Iako je postavljen znak da je ispod podvožnjaka dozvoljen samo prolaz vozilima čija visina ne prelazi 3,4 metra, 52-godišnji vozač autobusa ignorirao ga je. Pokušao je autobusom visokim 3,74 metra, na čijem je krovu još bio i klima uređaj, proći ispod 30-ak centimetara nižeg željezničkog podvožnjaka. Pothvat je to ravan onome kada bismo dvije litre vode pokušali uliti u bocu od jedne litre.

Gornji dio autobusa udario je u svod podvožnjaka, te je visoko vozilo ostalo zaglavljeno. Srećom, u autobusu u vrijeme nesreće nije bilo putnika, koji bi zasigurno doživjeli stres da su začuli udarac i lom lima iznad svojih glava.

Šteta na autobusu, bez stručne procjene, veća je od 10.000 kuna. Alkotestom je utvrđeno da vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču slijedi kazna od 500 kuna, dok pravnoj osobi, dakle tvrtki u čijem je vlasništvu autobus, prijeti mnogo veća kazna u iznosu od pet do čak 15.000 kuna.