AUTOMOBILSKA REVOLUCIJA

Auto Club Revolution

31.01.2012 u 15:51

Bionic
Reading

Svi zaljubljenici u automobilske simulacije trebali bi obratiti pažnju na ovu besplatnu igru prvenstveno zbog njezinog ogromnog potencijala, a cilj joj je postati jednom od najkompletnijih automobilskih simulacija koje će se pojaviti ove godine

Od genijalnih umova programera iz programerske kuće Eutechnyx, koji iza sebe imaju preko deset godina iskustva u izradi automobilskih simulacija, stiže potpuno novi projekt imena Auto Club Revolution koji bi trebao biti jedan od najpotpunijih i najugodnijih iskustva ove godine kada je riječ o virtualnoj vožnji.

Kako će Auto Club Revolution biti potpuno besplatan za igranje, njezini tvorci znaju da mora biti lako dostupan korisnicima kako bi uspio. Filozofija dizajna dotične igre temelji se na jednostavnosti, a  koristi vrlo intuitivno web browser sučelje pomoću kojeg se upravlja svakim aspektom igre, sve do same vožnje. Igru pokreče odlični Unity engine koji se konstantno dokazuje kao vrlo sposoban u prikazivanju impresivne 3D grafike i na relativno skromnim konfiguracijama, što znači da je odlično optimiziran.

Auto Club Revolution je odlučio preslikati filozofiju koju njeguju besplatne igre tog tipa, nudeći pritom mnoštvo besplatnog sadržaja onima koji će biti dovoljno strpljivi pogledati koju reklamu, dok će za one koji su spremni izdvojiti i nekoliko dolara nuditi nove automobile, staze te dodatne opcije u postavkama vaših vozila. Igrači će osim iskustvenih bodova za svaku utrku koju odvoze dobivati i nove licence te će moći otključavati razne dodatke, ovisno na kojem su levelu.

Igra će također podržavati i čitav spektar nadogradnji te dijelova za tuniranje kojima možete nadograditi svog limenog ljubimca, što će posebno razveseliti simulacijske fanove, dok je za one koji ne žele prljati ruke i puno se baviti finim poštimavanjem napravljena opcija 'auto tune' koja će sve napraviti umjesto njih. Baš kao u igri Forza Motorsport, automobili su rangirani po količini tzv. performance poena koji će igračima olakšati organiziranje utrka s podjednako jakim automobilima.

Popis dostupnih automobila trebao bi biti prilično impresivan, a raspon će se kretati od Mini Coopera pa sve do Pagani Zonde. Kao što smo već naglasili, sve postavke, nadogradnje te poštimavanje svojih automobila kao i komunikaciju s prijateljima vršit ćete kroz odlični user interface smješten u web preglednik. Osim toga, postoje ozbiljni planovi da se napravi opcija razmjenjivanja i posuđivanja tuniranih jurilica, što bi igračima unijelo dodatni osjećaj povezanosti i imerzije s prijateljima i samom igrom.         

Igra se trenutno nalazi u drugoj fazi zatvorenog beta testiranja te je za sada na raspolaganju svega nekoliko staza i automobila. Odlična vijest je da će igra podržavati igranje na tipkovnicu i igraći kontroler, ali i aktualne volane, što pokriva praktički sve opcije i svačije ukuse. A ukusi će doći na svoje i po pitanju fizikalnog modela u igri jer ga je moguće balansirati između okorjele simulacije, pa do potpuno arkadnog modela, što je također velik plus za igru koja će biti potpuno besplatna.

Auto Club Revolution otvoren je za beta testiranje od početka ove godine, a igra bi trebala biti dostupna za osobna računala tokom idućih mjeseci.

Auto Club Revolution Gameplay