HUMANITARNA AKCIJA

Austrijanci grade drvene kuće za stradale u potresu na Banovini

19.02.2021 u 22:29

Bionic
Reading

Organizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom gradi drvene montažne kuća za stradale u razornom potresu na Banovini, priopćeno je u petak iz Sisačke biskupije

Gradilište prve trajne montažne drvene kuće u selu Dragotinci kraj Petrinje posjetio je danas sisački biskup Vlado Košić zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i veleposlanikom Suverenog malteškog reda u Hrvatskoj Michaelom Dzebom.

Stotinu ovakvih kuća za stradale u potresu u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom, gradi organizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz austrijskog grada Salzburga, čiji su predstavnici Alexander i Doraja Eberle i dočekali goste.

Kuća je na dvije etaže ukupne veličine 57 metara četvornih, završena je u samo pet radnih dana te predstavlja trajni oblik zbrinjavanja osoba starije životne dobe u ruralnim područjima.

Ova konkretna kuća gradi se za obitelj Ljudevita i Franjke Vujnović, koji su tom prigodom izrazili zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izgradnje jer njihov dom nije više pogodan za stanovanje.

Već sljedećeg tjedna nastavlja se s gradnjom novih montažnih drvenih kuća u selima Lušćani i Gornja Bačuga, naveo je u priopćenju glasnogovornik Sisačke biskupije Stjepan Vego.