nepotopivi

Australski milijarder najavio nastavak izgradnje replike Titanika

24.10.2018 u 22:02

Bionic
Reading

Tri godine nakon obustave projekta zbog manjka novca australski rudarski magnat Clive Palmer u srijedu je najavio nastavak izgradnje replike Titanika

Kako pišu britanski mediji, izgradnja broda Titanik II, koji bi trebao imati identičan interijer kao i originalni brod, nastavlja se idućih dana te će nakon porinuća zaploviti linijom iz Southamptona do New Yorka. Jedina promjena vezana za projekt jest da je investitor zbog Brexita preselio sjedište iz Londona u Pariz.

Titanik II, koji bi trebao biti izgrađen kao suvremena replika poznatog RMS Titanika, imat će istisninu od 56.000 tona, dok je izvorni brod imao istisninu oko 52.000 tona.

Projekt je najavljen još u travnju 2012. godine te je prvotno trebao biti dovršen 2016. godine, no odgođen je zbog nesuglasica oko investiranja.

Unutrašnjost broda će biti uređena tako da bude što sličnija izvornoj. Za nju je odgovorna švedska tvrtka Tillberg Design koja je zbog sigurnosnih propisa odustala od izvorne drvenarije te će za repliku Titanika koristiti furnir.

  • +8
Titanik Izvor: Profimedia / Autor: 20thCentFox/Courtesy Everett Collection

Originalni Titanik je, podsjetimo, potonuo 15. travnja 1912. godine nakon sudara s ledenim brijegom u Atlantskom oceanu.