LUKSUZNI ARANŽMANI

Za 'siću' zaronite do Titanikova vječnog počivališta

23.03.2017 u 21:25

Bionic
Reading

Britanska tvrtka Blue Marble Private od idućeg svibnja organizirat će luksuzna putovanja koja uključuju i zarone do olupine Titanika, a cijena aranžmana iznosit će 105.000 dolara po osobi, što je, uzmemo li u obzir inflaciju, identično cijeni koju su 1912. godine plaćali putnici prvog razreda broda koji se smatralo nepotopivim

Luksuzni osmodnevni aranžman započinje letom helikopterom iz kanadskog grada St. John'sa do jahte usidrene nedaleko od Titanikova počivališta. Prva četiri dana aranžmana putnici će od ronioca, istraživača i znanstvenika naučiti kako koristiti sonare i podvodne navigacijske uređaje, nakon čega slijedi zaron do olupine.

Pustolovi će do olupine stići u posebno dizajniranoj podmornici od titana i ugljičnih vlakana, a zaron na dubinu od 4000 metara uključuje i ulazak u plesnu dvoranu, u kojoj se nalazi znamenito grandiozno stepenište ovjekovječeno u filmskoj uspješnici s Kate Winslet i Leonardom DiCaprijem.

Zaron će trajati tri sata, a tijekom ture putnici će moći vidjeti i Titanikove kotlove, brodske propelere te ostale brodske znamenitosti, kazala je Elizabeth Ellis, vlasnica agencije Blue Marble Private, za CNN.

Pustolovi će do olupine dolaziti posebnom podmornicom od titana i ugljičnih vlakana Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazing World

Prvo putovanje do Titanikova vječnog počivališta planirano je za svibanj iduće godine, a već iduće slijedi godinu dana kasnije.

Tvrtka Blue Marble Private je, inače, specijalizirana za neobična luksuzna putovanja u najzabitije zemaljske kutke, mahom organizirana po narudžbi samih klijenata.