krčki most

Armada u čast branitelja i Dana pobjede upalila 222 baklje

04.08.2019 u 23:16

Bionic
Reading

Klub navijača Armada i ove godine napravio je spektakularno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na Krčkom mostu uz tradicionalnu bakljadu. Točno u 21 sat, treću godinu zaredom 222 baklje upaljene su baklje i spojeni su spojeni su otok Krk i obala

Na taj način između ostalog i zajedništvo koje je bilo jedna od ključnih sastavnica pobjede u Domovinskom ratu, ali i počast svim poginulima kojih je s područja Primorsko-goranske županije upravo onoliko koliko je bilo i svijetla baklji - 222.

  • +3
Tradicionalna Armadina bakljada na Krčkom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Za razliku od prijašnjih godina, ove smo uveli neke od promjena. Ponajprije, promijenili smo datum održavanja jer iako je blagdan posvećen slobodi Domovine 5. kolovoza, velik broj branitelja nije mogao doći do područja oko mosta jer su tog dana organizirane brojne mise, obilasci grobova poginulih kao i prigodna sportska, kulturna i zabavna druženja. Odlučili smo stoga našu bakljadu, našu zahvalnost hrvatskim braniteljima pomaknuti dan ranije kako bi baš svi koji to žele mogli nazočiti našem spektaklu, istaknuo nam je Dejan Božić, predsjednik KN Armada za Novi list.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL