političar na izobrazbi

Hrvatska prvi put ima ministra koji je i student. Anušić ne kani odustati od faksa

20.11.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Novi ministar obrane Ivan Anušić prošli je tjedan pred saborskim Odborom za obranu, između ostalo, morao pojašnjavati svoj stupanj obrazovanja. Zastupnicima je kazao da je tek nedavno dobio status 'bakalara', a Jutarnji list doznaje da je Anušić još uvijek student na Kineziološkom fakultetu

'Moje je obrazovanje išlo ovako. Napustio sam srednju školu sa 17 godina i otišao u rat. Kad sam se prvi put vratio s terena, 1993., završio sam srednju školu, pa da me takvi kao vi ne prozivaju. Nakon toga sam 1997. podigao na čekove kredit od 18 tisuća kuna, platio semestre na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i prije godinu dana dobio status ‘bakalara‘. To je moje obrazovanje', tako je Anušić prošli tjedan pojasnio svoje obrazovanje pred članovima Odbora za obranu.

Na Kineziološkom fakultetu potvrdili su da je Anušić preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera završio 2021. godine, no za Jutarnji list otkrili su i da je ministar obrane i dalje - student. Kako je za taj list potvrđeno na KIF-u, trenutno je upisan na stručni diplomski studij Izobrazba trenera.

Anušić je po završetku šest semestara preddiplomskog studija (tri godine) stekao 180 ECTS bodova i dobio zvanje stručni prvostupnik trenerske struke (bacc. cin). Potom je nastavio diplomsku razinu studija u trajanju od četiri semestra, odnosno dvije godine. Završi li taj studij, ministar obrane imat će zvanje stručni specijalist trenerske struke (struč. spec. cin). Anušić je za Jutarnji list potvrdio da je izvanredni student, ali i da namjerava nastaviti školovanje iako je postao ministar.

  • +11
Ivan Anušić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Neću zamrznuti status studenta. Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine', rekao je Anušić.