čekaju epidemiologe

Osječki župan Ivan Anušić bio je u stožeru sa zaraženom liječnicom: Otkrio nam je zašto nije zabrinut

08.04.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Šefica Klinike za infektivne bolesti KBC Osijek Ljiljana Perić jedna je od pet novooboljelih u Osječko-baranjskoj-županiji. Donedavno je sudjelovala u radu Stožera Osječko-baranjske županije, a župan Ivan Anušić u razgovoru za tportal otkriva kad su posljednji puta bili s njom u kontaktu

Među pet novooboljelih na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji je i šefica Klinike za infektivne bolesti KBC Osijek Ljiljana Perić. Ona je donedavno sudjelovala u radu županijskog Stožera.

'Posljednji puta smo bili u kontaktu s doktoricom Perić na sjednici stožera koja je bila 25. ožujka, znači prije 14 dana. Ona nije od tada dolazila na Stožer čiji se rad odvija putem videolinka, kao i konferencije za novinare', kaže za tportal osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Rad Stožera, ističe Anušić, odvija se već neko vrijeme putem videolinka, a u prostoriji istodobno ne bude više od 5 osoba. Konferencije za novinare, također, održavaju se putem videolinka, a novinari članovima Stožera pitanja šalju e-mailom, sms-om i putem viber grupe.

Na upit hoće li se testirati sada i članovi Stožera, Anušić kaže kako će vidjeti što će reći epidemiolozi.

'Rizična smo grupa jer smo stalno na terenu. Vidjet ćemo što će nam reći epidemiolozi i tako ćemo postupiti. Na virus nitko nije imun, što pokazuje i primjer profesorice Perić koja je svakodnevno u svom poslu okružena zaraženim osobama i vrlo ga predano radi. Može se dogoditi svakome i zato je iznimno važno poštivati naputke struke i ne izlagati se ako za to nema potrebe. Članovi stožera ne mogu si priuštiti rad od kuće i svakodnevno zapravo postoji rizik za njih. Zato svi koji mogu, trebaju ostati kod kuće ', kaže Anušić.