vanjski utjecaj

Anušić posjetio VSOA-u, s ravnateljem razgovarao o sigurnosnim rizicima

21.03.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Ministar obrane Ivan Anušić posjetio je u četvrtak Vojnu sigurnosno-obavještajnu agenciju (VSOA) gdje mu je ravnatelj, brigadni general Ivan Turkalj, prezentirao buduće ciljeve Agencije te aktualne sigurnosne rizike, prijetnje i izazove, priopćili su iz MORH-a

„Po svemu što sam danas vidio i što ste mi prezentirali, a i kroz vrijeme otkad sam ministar obrane i otkad surađujemo, VSOA je agencija koja relevantno, na vrijeme, pouzdano i kredibilno prikuplja informacije, stavlja ih u pravi kontekst i mene kao ministra brifira o svim potrebnim situacijama“, poručio je ministar Anušić.

Ravnatelj VSOA-e brigadni general Ivan Turkalj sa svojim je suradnicima ministru obrane približio rad Agencije te njezinu važnost i položaj u sigurnosno-obavještajnoj zajednici. Njezin je cilj biti suvremena obrambena sigurnosno-obavještajna agencija sposobna pružiti obavještajnu ekspertizu obrambenom i državnom vodstvu.

„Želja nam je da VSOA bude još bolja, još relevantnija i još više prepoznatljiva po svojoj profesionalnosti i stručnosti“, rekao je Turkalj.

VSOA prikuplja i analizira informacije o vojskama i obrambenim sustavima drugih zemalja, o vanjskim utjecajima koji bi mogli narušiti obrambenu sigurnost te o aktivnostima osoba i organizacija kojima je cilj ugrožavanje obrambene moći Hrvatske, navodi se u priopćenju MORH-a.