osijek

Anušić: Nakon mjesnih izbora HDZ će pobijediti i na lokalnim izborima 2021.

10.12.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić rekao je u ponedjeljak komentirajući pobjedu te stranke na jučerašnjim izborima za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti da je to priprema HDZ-a za preuzimanje odgovornost i vođenje Osijeka nakon lokalnih izbora 2021. godine

Prema podatcima Gradskog izbornog povjerenstva, HDZ je na nedjeljnim izborima dobio natpolovičnu ili relativnu većinu glasova u sedam od osam mjesnih odbora, a od sedam gradskih četvrti HDZ je dobio najviše glasova u njih šest.

Nakon obilježavanja 19. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na upit novinara da komentira rezultate izbora, Anušić je poručio kako nije vrijeme za opuštanje.

'Vrijeme je da se ozbiljno uhvatimo posla. HDZ se priprema za 2021. godinu, kada će sigurno preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka i ponovno vođenje Osječko-baranjske županije', rekao je Anušić.

Dodao je kako izlaznost od 16 posto na izborima za osječku mjesnu samoupravu nije velik 'ali je jasan znak'.

'Vidjet ćemo za dvije i pol godine kako će se stvari razvijati, ali zato sam i rekao da nema opuštanja i nema razmišljanja da je to sada gotova stvar. Trebat će puno truda i svakodnevnog predanog rada u mjesnim odborima i gradskim četvrtima', rekao je Anušić

Dodao je kako su nedjeljni izbori iznimno dobar znak jer nikada do sada HDZ u Osijeku nije ostvario takav rezultat na izborima ove razine.

'Ovo je jasan smjer u kojem se HDZ kreće i kakav će rezultat biti 2021. godine', ocijenio je Anušić.