DRAMA NA IPSILONU

Anton Etinger tuži policajce zbog primjene sile!

18.10.2012 u 17:32

Bionic
Reading

Prekršajno i kazneno prijavljen vozač, koji je u subotu alkoholiziran vozio Ipsilonom pogrešnim smjerom te prilikom uhićenja i fizički napao policajca, kako se u međuvremenu pročulo, ugledni je rovinjski odvjetnik Anton Etinger

Predsjednik Odvjetničkog zbora Istre i član Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore Anton Etinger isprva je opovrgavao da se radi upravo o njemu, no godište i inicijali vozača te i istovjetni model automobila, kao i više svjedoka njegova nedžentlmenskog ponašanja, upućivali su suprotno. Sad pak tvrdi da je prilikom policijskog postupanja ozlijeđen.

Podsjetimo, u subotu oko 20 sati porečka policija je na Ipsilonu kod čvora Medaki zaustavila 63-godišnjeg Rovinjanina zbog vožnje pogrešnim smjerom. Ispostavilo se da je vozač k tome vozio i pijan, pa je morao iz svog automobila BMW X5 prijeći u nešto skromniji policijski i radi triježnjenja noć provesti u policiji.

No, osim što je odbio alkotestiranje, vjerojatno revoltiran uhićenjem, ugledni odvjetnik je i fizički nasrnuo na policajca udarivši ga glavom u nos, čime je zaradio i kaznenu prijavu 'zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti'. Time se ogriješio i o Kodeks odvjetničke etike Hrvatske odvjetničke komore, koji navodi da članovi moraju kako u društvenim javnima, tako i u privatnim nastupima voditi računa o zahtjevima profesionalne i opće kulture.

'Hrvatska odvjetnička komora nije službeno zaprimila informaciju istražnog suca ili državnog odvjetnika o provođenju bilo kakvog postupka protiv odvjetnika Etingera. No, primili smo očitovanje odvjetnika Antona Etingera povodom napisa u medijima, te nam je on uz usmeno očitovanje dostavio i kaznenu prijavu koju je, odmah nakon događaja, podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti od strane djelatnika PU istarske i neprimjerene primjene sile, kao i ozljeđivanja odvjetnika Etingera. Toj prijavi odvjetnik Etinger priložio je i liječničku dokumentaciju o ozljeđivanju', izjavio je za tportal predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš.

Dodaje da će Hrvatska odvjetnička komora pratiti razvoj događaja i u cijelosti postupati na uobičajen način sukladno svim važećim aktima HOK-a.