online akcija

Anonymousi pokrali mailove srpskih dužnosnika pa poslali novu poruku Vučiću: 'Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?'

09.01.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Nakon prijetnji krajem godine skupina Anonymous hakirala je službene stranice srpskog predsjednika Vučića, a sada su povukli svoj najnoviji potez

Međunarodna grupa Anonymous zaprijetila je krajem godine srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću. U objavi na Twitteru s ukrajinskom zastavom podijelili su prijetnje i uvrede na račun predsjednika Srbije. Ovim potezom hakerska nakupina usmjerila je svoju pažnju na srpskog predsjednika, a nekoliko dana nakon prijetnji poduzeli su i nešto konkretnije akcije.

Aleksandar Vučić i Porfirije Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Svoje prijetnje ostvarili su početkom godine, kada je njihova najnovija objava sugerirala da su krenuli u hakerski rat sa srpskim predsjednikom Vučićem.

'Hej, Putinova marioneto @avucic, budući da ste spremni izazvati nas, mi ćemo ispuniti vašu želju. Ovo je tek početak, uskoro ćete svjedočiti nesvakidašnjim iznenađenjima s naše strane. Očekujte nas. #Anonymous #OpSrbia', stoji u objavi Anonymousa na Twitteru.

Hakerska skupina Anonymous danas je opet poslala poruku srpskom predsjedniku Vučiću. Obavijestili su javnost da su jako angažirani i da su prikupili adrese e-pošte stotina srpskih dužnosnika iz različitih ministarstava.

Svoju poruku završili su pitanjem upućenim Vučiću: 'Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?!' napisali su u objavi.