sjednica kabineta

Angela Merkel 65. rođendan provodi radno: Rođendan znači da čovjek ne postaje mlađi; samo malo iskusniji

17.07.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merkel će svoj 65. rođendan danas provesti radno vodeći redovitu sjednicu kabineta srijedom, priopćeno je iz ureda kancelarke

„Rođendan znači da čovjek ne postaje mlađi. Možda samo malo iskusniji“, rekla je Angela Merkel komentirajući svoj 65. rođendan.

Posljednjih tjedana mediji su dosta nagađali o zdravstvenom stanju njemačke kancelarke nakon nekoliko napada tremora prilikom javnih termina. Merkel je u više navrata izjavila kako se „osjeća dobro“ i kako je u stanju obavljati svoje svakodnevne obveze.

Prilikom posljednjih nekoliko termina i primanja stranih državnika, njemačka kancelarka je intoniranje himne provela sjedeći.

Merkel, koja je na dužnosti njemačke kancelarke od 2005., i dalje među građanima slovi kao omiljena i uvjerljivo vodi na ljestvici najpopularnijih njemačkih političara unatoč zadnjim krizama vezanim uz njezinu izbjegličku politiku i padu popularnosti njezine Kršćansko-demokratske unije (CDU).

  • +23
Angela Merkel Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Direktor demoskopskog instituta Forsa, Manfred Guellner, smatra da Merkel svoju dugotrajnu popularnost zahvaljuje odlikama poput nepretencioznosti i jasnom političkom stilu bez pretjeranih oscilacija.

„Izuzetno je kod Angele Merkel to što ljudima daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti. I da se brine o problemima građana bez da od toga radi preveliku buku“, rekao je Guellner za medijsku kuću Redakcijska mreža Njemačka.

Guellner smatra da to objašnjava i činjenicu da popularnost Angele Merkel nije trpjela godinama unatoč negativnim napisima u medijima koji su uvijek iznova pratili njezinu karijeru.

„I na vanjskopolitičkom planu, u društvu čudne gospode Merkel se snalazi dobro“, rekao je Guellner.