UOČI SPLITSKOG DERBIJA

Anas: Bilić najbolje zna trebam li mu ili ne

06.03.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Anas Sharbini odigrao je protiv Zagreba jednu od najboljih utakmica karijere, no smatra kako će sve pasti u vodu ako i on i njegovi suigrači ne ponove igru iz Kranjčevićeve u subotu, kada im u gradskom derbiju na Poljud dolazi Split

Dva pogotka i dvije asistencija prometnule su Anasa Sharbinija u prvu zvijezdu Hajdukove pobjede nad Zagrebom. I ne samo to, nabujalo samopouzdanje nakon sjajne partije navijače Hajduka učvrstilo je u uvjerenju kako će u tri derbija koja očekuju njihove ljubimce (Split na Poljudu, te Dinamo i Rijeka u gostima) Hajduk potpuno izbrisati blijedu sliku iz prvog dijela sezone.

'Moramo ići utakmicu po utakmicu. Split je neugodna momčad s puno iskusnih igrača. No nadam se da ćemo uz podršku naših navijača dokazati tko je gazda u gradu. Gradski derbi nam može donijeti puno, možemo zacementiratati drugu poziciju i s puno samopouzdanja krenuti dalje', kaže mlađi Sharbini, koji je nakon golova u Zagrebu trčao u zagrljaj treneru Balakovu

'Pričali smo prije utakmice u Zagrebu, rekao mi je da će mi dati dres s brojem deset ako dam deset golova do kraja sezone. Na poluvremenu se nasmijao i rekao: 'Pa ne moraš dati svih pet danas...' Drag mi je moj broj 99, ali desetka se ne odbija'.

Interes Hannovera nije tajna, potvrdio je to i Anasov otac Jamal, no Anas se u to ne želi miješati.

'Prijelazni rok je završio, čitam i ja što se piše ali ne znam što se događa. Rano je govoriti o bilo čemu, nisam ni s tatom pričao o tome. Da me zanima, pitao bih ga', kaže Anas, koji nije izgubio vjeru u odlazak na EP.

'Ne želim se izborniku nametati preko novina, nego na terenu, dobrim igrama. Ako me izbornik želi zvati naći će sto načina, ako neće, naći će sto razloga zašto neće. On najbolje zna trebam li mu ili ne'.