poražavajući korisnički podaci

Amerikanci dobili upozorenje: Prestanite koristiti već iskorištene prezervative

02.08.2018 u 19:33

Bionic
Reading

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdao je ovih dana upozorenje spolno aktivnim Amerikancima da prestanu prati prezervative radi ponovnog korištenja jer, kako kažu, popriličan broj ljudi to radi

'Koristite nekorištene prezervative za svaki spolni čin', poručio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nakon što se na društvenim mrežama proširila rasprava o iskorištenim kontracepcijskim sredstvima.

Kako piše britanski The Independent, američki CDC je opetovano poručio Amerikancima da su prezervativi vrlo učinkoviti u sprječavanju trudnoće i spolno prenosivih bolesti nakon što je objavljen podatak da je unazad tri godine manje od polovice američkih srednjoškolaca pohađalo nastavu iz seksualnog odgoja.

Prema zdravstvenom izvješću koje je prošle godine objavio CDC, samo trećina Amerikanaca koristi kondome, a većina onih koji ih koriste čini to pogrešno.

Istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Kentucky objavilo je poražavajuće podatke o tome da značajan dio Amerikanaca višekratno koristi već iskorištene prezervative, čime se povećava mogućnost trudnoće i prenošenja spolnih bolesti.

Kampanja za odgovornije seksualno ponašanje Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Javno-zdravlje.hr

Kako broj spolno prenosivih bolesti poput klamidije, gonoreje i sifilisa u Sjedinjenim Državama raste iz godine u godinu, ispravno korištenje prezervativa postaje sve važnije.

'Seksualno aktivni Amerikanci trebali bi se suzdržavati od čuvanja prezervativa u novčanicima, biti svjesni datuma isteka prezervativa i nikada ne koristiti već korištene prezervative', zaključuje CDC u svojem upozorenju.