POPUT TOMA HANKSA

Amerikanac u strahu od Covida živio tri mjeseca na međunarodnom aerodromu, hranili ga putnici

18.01.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Amerikanac Aditya Singh (36) živio je na međunarodnom aerodromu O'Hare u Chicagu puna tri mjeseca zbog straha od zaraze koronavirusom u zrakoplovu. Uhićen je u subotu, nakon što je osoblje zračne luke od njega zatražilo identifikacijske dokumente, a on pokazao na bedž s imenom aerodromskog menadžera koji je još u listopadu proglašen nestalom osobom

Policija je utvrdila da Singh nema kriminalni dosje i da je na aerodrom O'Hare stigao letom iz Los Angelesa 19. listopada. Navodno je pronašao bedž i odlučio ga zadržati 'u strahu od povratka kući zbog Covida', izvijestila je Kathleen Hagerty, zamjenica državnog tužitelja.

Singh, čiji slučaj neodoljivo podsjeća na fabulu filma Terminal s Tomom Hanksom, preživio je zahvaljujući milosti putnika koji su mu davali hranu.

Sutkinja okruga Cook, Susana Ortiz, bila je iznenađena okolnostima ovog slučaja.

'Ako vas dobro razumijem, kažete mi da je neovlašteni pojedinac navodno živio na osiguranom dijelu terminala aerodroma O'Hare od 19. listopada 2020. do 16. siječnja 2021. I da nije bio detektiran?', pitala je sutkinja u nevjerici.

Singh inače živi u predgrađu Los Angelesa, a zasad nije razjašnjeno zašto je bio u Chicagu.

Optužen je za kazneno djelo neovlaštenog boravka na dijelu aerodroma i krađu u domeni prekršaja. Zabranjen mu je ulazak na aerodrom i određena jamčevina od 1000 dolara.

A California man who police said claimed to be too afraid to fly due to COVID-19 hid out for three months in a secured area of O’Hare International Airport until his weekend arrest, prosecutors said Sunday.

Objavljuje Chicago TribuneNedjelja, 17. siječnja 2021.

'Sud smatra da su predočene činjenice i okolnosti prilično šokantne s obzirom da navodno vremensko razdoblje u kojem se to dogodilo',  rekla je sutkinja Ortiz, dodajući da Singh predstavlja opasnost po društvenu zajednicu jer zračne luke moraju biti apsolutno sigurne kako bi ljudi mogli putovati bez opasnosti. 

Nadzor nad aerodromima u nadležnosti je Odjela zrakoplovstva grada Chicaga, odakle su pak poručili da se ovaj incident i dalje istražuje, no oni su ustanovili da 'taj gospodin nije predstavljao sigurnosni rizik za aerodrom ili za javnost na putovanju'.