A POKREĆE JU ANDROID

Amazon predstavio Amazon Fire TV konzolu

03.04.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Amazon je jučer predstavio svoju elegantnu malu streaming konzolu koja će se svidjeti svima kojima su novi Xbox i PS4 maaalo preskupi

Streaming je dosta velika stvar ovih dana. Amazon to očigledno jako dobro zna, s obzirom da je jučer predstavio "konzolu za one koje ne zanimaju konzole". Pokretana Amazonovom verzijom Android operativnog sustava, ova mala kocka omogućuje pokretanje igara i multimedije na vašoj televiziji. Upravljač funkcionira putem taktilnih i zvučnih komandi, što je ok ako spadate među ljude koji vole razgovarati sa plastičnim periferijama. Ključna komponenta Amazon Firea je i njegov kontroler putem kojega vršite interakciju sa igrama. Kontrolerova cijena iznosi 30 dolara, dok dizajn podsjeća na već dobro isprobanu liniju Xbox i PlayStation kontrolera. Za sve one koji ne planiraju kupiti kontroler omogućena je opcija sinkronizacije sa tabletima i telefonima. Sjajna stvar vezana uz samu konzolu je, zapravo, i njezina cijena. Amazon Fire TV dostupan je već od danas za cijenu od 99 dolara. Ovo, preneseno na EU tržište znači da ćete ga morati platiti za iznos od oko 750 kuna. Što i nije loše za malu streaming konzolu.

 

 

Najbolja stvar vezana uz Amazon Fire TV su igre. Velik broj poznatih izdavača poput Gamelofta, PopCapa i Mojanga uz konzolu su od prvog dana, dok Amazon tvrdi kako će do kraja mjeseca igrači moći igrati tisuće različitih naslova. Ovo je dijelom uzrokovano kompatibilnošću sa već izdanim naslovima, kao i novoj Amazonovoj gaming branši koja je za tržište pripremila nekoliko ekskluziva. Što se hardvera tiče, njegove specifikacije su sljedeće:

 

SOC Platforma: Qualcomm Snapdragon 8064
Procesor: Qualcomm Krait 300, quad-core do 1.7 Ghz
GPU: Qualcomm Adreno 320
Spremište: 8 GB interne memorije
RAM: 2 GB LPDDR2 @ 533 MHZ

 

 

Amazon ekskluzive dolaze na Amazon Fire TV

 

 

Ako nas pitate, Amazon Fire TV nam se čini kao solidan ulaz u gaming tržište. Kupiti Android streaming konzolu sa kontrolerom po cijeni od 130 eura nije strahoviti udarac po novčaniku, što će vjerojatno cijeniti ljudi koji nisu skloni velikim investicijama u kućnu zabavu.