MIJENJAJU MIŠLJENJE

Evo za (i protiv) koga će glasati Aleksić, Lovrinović i Mišić

03.05.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Goran Aleksić, saborski zastupnik Snage i jedan od onih čiji bi glas mogao odlučivati o tome hoće li HDZ imati većinu u Saboru, kazao je uoči sjednice parlamenta da nije dao podršku premijeru

'Moramo u stranci razgovarati, a nismo stigli. Imamo svoje zahtjeve, no ne znamo možemo li vjerovati onima koji nam obećavaju to što obećavaju. Za smjenu Marića ću glasati, a za opoziv Petrova neću jer on po meni mora ostati predsjednik Sabora. Ne želimo se uplitati u sukob između Mosta i HDZ-a', rekao je Aleksić gostujući na televiziji N1.

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku kazao je da neće podržati ni Zdravka Marića, ni Božu Petrova, ni Gordana Jandrokovića.

'Ova Vlada nije se mogla ni oko čega dogovoriti, INA-e i MOL-a, energetske reforme, kurikularne reforme... Sada vidimo naknadnu pamet, puno neiskrenosti je bilo u tom odnosu. Zalažem se za stabilnost i učinit ću sve da ne pridonesem nestabilnosti', kazao je Lovrinović.

Ivica Mišić, njegov stranački kolega, naveo je da je dao potpis za Jandrokovića i da kao gospodarstvenik smatra da ova država mora raditi.

'Želim da Vlada nastavi raditi. Ako idemo na izbore, opet ćemo imati isto. Ne želim to radi svoje stolice, nego i općih troškova. Sve to nije dobro za narod. Most je pokazao da je stranka destrukcije. Nisam nikada za rušenje. Smatram da Zdravko Marić nije kriv, ja kao gospodarstvenik znam tko je bio gazda u tvrtki - Ivica Todorić', rekao je Mišić.