preko veze u hzmo

Prvi istup ministra Aladrovića nakon izbijanja afere: ‘Nikada nikome nisam pogodovao'

22.02.2022 u 08:32

Bionic
Reading

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je da nije radio ništa protivno zakonu te da nije pogodovao pri ničijem zapošljavanju u HZMO

'Nitko me nije kontaktirao niti sam bilo što dobio od USKOK-a, tako da o navodnim optužbama znam samo iz medija. Ali, naravno, odazvat ću se svakom pozivu ako do toga dođe' - kazao je za Jutarnji list Aladrović.

Kada mu je predočeno da ga se navodno sumnjiči za nezakonito zapošljavanje konkretnih osoba, ustvrdio je da mu njihova imena nisu poznata.

'Od tih događaja prošlo je četiri godine. U vrijeme dok sam upravljao sustavom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz njega je otišlo više od 350 ljudi. Što prirodnim odljevom, dakle u mirovinu, što odlaskom u neki drugi sustav. A govorimo o sustavu koji zapošljava više od 2700 ljudi, a sistematizacijom je predviđena potreba za još nekoliko stotina. Nikada nikome nisam pogodovao', decidiran je Aladrović.

Tvrdi da ni Ana Mandac ni dojučerašnji ministar Darko Horvat ni gradonačelnik Županje Damir Juzbašić nisu od njega tražili da pogoduje pri bilo čijem zapošljavanju, a također ističe da nikome nije dostavljao pitanja za testiranja na natječajima.

  • +18
Aladrović predstavio reformu sustava socijalne skrbi Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Višnjić