POREZNA U AKCIJI

'Ako su zatvorili i otvorili hotel u Senju, neka otvore i moj'

10.08.2013 u 13:28

Bionic
Reading

Zaposlenici Porezne uprave iz Pazina u utorak u 9 sati zapečatili su hotel Villa Holiday u Buićima uz državnu cestu Poreč - Pazin i zabranili mu daljnji rad. Razlog zatvaranja je vrlo konkretan - dugovanje Poreznoj upravi u iznosu od oko 137 tisuća kuna za nepodmirene obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te za PDV, piše Glas Istre

Ovaj mali obiteljski hotel s 12 soba posluje od 2006. godine i u vlasništvu je Velimira Kanceljaka, koji je i pozvao novinare, dijelom potaknut i pričom o zatvaranju pa ponovnom otvaranju hotela u Senju. U vrijeme pečaćenja u hotelu je boravilo 15 gostiju, koji su ga po naredbi poreznika morali napustiti, neugodno iznenađeni zbog prisutnosti inspektora i policije.

'Gostima koji su izbačeni nisam ništa naplatio, bez obzira što su bili ovdje sedam dana. Nisam imao snage, jer su se našli u neugodnoj situaciji i već im je dovoljno bilo što su ostali na cesti i morali sami snalaziti. Sada je sve zatvoreno dok ne platim dug, a gdje ću naći novac kad ne radim - ne znam', kaže Kanceljak, koji u svom objektu zapošljava i četiri djelatnika.

'Ako su u Senju zatvorili i otvorili hotel, zašto to ne mogu napraviti i ovdje, zar ne vrijede isti zakoni', žali se Kanceljak i svoj dnevni gubitak zbog zatvaranja procjenjuje na deset tisuća kuna.

Cijeli članak pročitajte OVDJE