JANDROKOVIĆ NAPADA SDP-OVCE

Ako su upropastili Holding, kako će voditi državu?

ZG špica 14 Gordan Jandroković

ZG špica 14 Gordan Jandroković

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Iako je izbjegao govoriti o problemima u svojoj stranci i crnom fondu, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković krenuo je u napad na glavne suparnike na predstojećim izborima koji su danas predstavili svoj izborni program - SDP. Utvrdio je da su u Zagrebu na vlasti 11 godina te da su zaslužni za to što su Zagrepčani najnesretniji u državi

Probleme sa SDP-om i Milanom Bandićem u Zagrebu Jandroković je pokušao preslikati na višu, državnu razinu, kao što su to, uostalom, SDP-ovci pokušali s problemom cijene vrtića u Zagrebu. 'To je zapravo simbol njihove nesposobnosti, nekompetentnosti, nepotizma, stranačkog kadroviranja, korupcionaške prirode i politikanstva', rekao je Jandoković aludirajući da bi stanje u Hrvatskoj, da njome vlada 'Kukuriku koalicija', bilo istovjetno stanju u ZG holdingu.

Milanovićevog čovjeka, Ivu Čovića, optužio je za upropaštavanje ZG holdinga kojem je na čelu, dok je Davora Bernardića nazvao marionetom koja je u Holdingu ozakonila lopovluk te je također zaslužna za financijski slom.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a iznio je kronologiju propasti Holdinga: 2000. godine, kada Holding nije postojao, gradske su tvrtke imale dobit od 82 milijuna kuna. Dobit se do 2009. godine kontinuirano topila, da bi prošle godine Holding završio u minusu od pola milijarde kuna.


Uz to, dodao je Jandroković, u Holdingu je zaposleno previše ljudi, što je, kaže, rezultat zapošljavanja po političkoj podobnosti. Godine 2000. 34 posto prihoda odlazilo je na zaposlene, sada više od 44 posto. 'Danas je situacija gora nego za vrijeme Ljubičića i Bandića', rekao je nazvavši ih notornima te istaknuo da ih time ne amnestira jer je Holding počeo tonuti za njihovog mandata.

SDP-ovce i Bandića optužio je za manipulaciju cijenama vrtića naglasivši da je Zakon o lokalnoj samoupravi, po kojem je riječ gradonačelnika zadnja bez obzira na odluke skupština, dobar svima u Hrvatskoj osim zagrebačkom SDP-u.

Zaključio je da su Zagrebu potrebni prijevremeni izbori za Skupštinu i za gradonačelnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi