KRIZA U SDP-U JE GOTOVA?

'Ako Opačić i Mrsić ovo ponove bit će izbačeni! Negativnu energiju neka okrenu prema HDZ-u'

30.09.2017 u 19:39

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić pozvao je stranačke nezadovoljnike Milanku Opačić i Miranda Mrsića da negativnu energiju usmjere na HDZ, a ne prema vlastitoj stranci. Opačić i Mrsić na današnjoj sjednici Glavnog odbora kažnjeni su opomenom pred isključenje

'Sljedeća opomena znači isključenje. Nanijeli su šetu stranci i destrukciju. Moraju se okenuti pisanju zakona, lobiranju... Neka svu tu svoju snagu i plaćene oglase na društvenim mrežama okrenu prema HDZ-u', rekao je Ostojić za Novu TV.

Ocijenio je kako je kriza u SDP- u završila, a predsjednik stranke Davor Bernardić dobio je apsolutnu potporu.

'Završeno je. Gotovo. Okrenimo se HDZ-u, kurikulranoj reformi, okrenimo se Obiteljskom zakonu. Što je sljedeće inkvizicija? HDZ nas vraća ne u 19. već u 15 stoljeće', istaknuo je Ostojić.

  • +4
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zlatko Komadina za Dnevnik HTV-a je izjavio kako Opačić i Mrsić moraju pomagati stranci kao i svi, jer je jaka socijaldemokracija potrebna u Hrvatskoj, pogotovo u ovim vremenima.

Upitan zbog čega su samo njih dvoje dobili opomene s obzirom da je bilo još članova stranke koji su tražili Bernardićevu smjenu, Komadina je rekao kako je SDP htio poslati poruku uključivosti i to je danas napravio. 

Kaže kako je riječ o najblažoj mogućoj sankciji, jasnoj poruci svima da se to u budućnosti neće tolerirati i da "treba raditi u korist socijaldemokrata, a socijaldemokrati u koristi građana Hrvatske". 

Po njegovim riječima, s obzirom da je Bernardić "dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva i Glavnog odbora, nema opoziva predsjednika, nema izvanredne konvencije i u potpunosti je demantirano ono što se stalno nekorektno plasiralo u javnosti o tome da predsjednik ne uživa povjerenje". 

Komadina je rekao kako je glasovanje bilo javno jer nitko nije niti predložio da ono bude tajno, no "duboko vjeruje da članovi SDP-a jednako misle kada glasaju javno i tajno". 

Na pitanje očekuje li da na konvenciji stranke, najavljenoj za prosinac ove godine, netko ipak pokrene pitanje povjerenja Bernardiću, Komadina je rekao kako onaj tko je odgovoran neće raditi destrukciju. 

"Glavni odbor i Predsjedništvo su jasno poručili, imamo se čime baviti tematski, programski i statutarno, puno je posla pred SDP-om, trebamo se okrenuti poslu, a ne destrukciji", ustvrdio je. 

Komentirajući zamjerke na saborski Klub zastupnika stranke rekao je kako ogroman broj članova tog kluba korektno radi svoj posao. "Bilo je želje za većom koordinacijom između Predsjedništva i Kluba. Tu će Arsen Bauk i predsjednik stranke sigurno imati posla, no očekuje se i odgovornost članova Kluba", zaključio je Komadina.