SVEČANI DOČEK

Air Serbia nakon dvije godine opet u Puli; skrenuli s putanje da bi razgledali Brijune

11.07.2021 u 15:48

Bionic
Reading

Nakon dvije godine stanke, zrakoplov nacionalne kompanije Air Serbia iz Beograda sletio je u nedjelju u pulsku Zračnu luku s 54 putnika koji su uglavnom doputovali na odmor u Istru.

Na liniji Beograd-Pula-Beograd, prometovat će zrakoplov tipa ATR 72, kapaciteta 66 sjedišta, dva puta tjedno i to četvrtkom i nedjeljom od danas do 12. rujna.

Upravo iz tog razloga danas je u pulskoj Zračnoj luci priređen svečani doček.

Let je danas trajao nešto duže, jer su pri dolasku kratko skrenuli s puta kako bi iz zraka razgledali Brijune. Bez te atrakcije putovat će se od 45 do 50 minuta.

Air Serbia jedna je od najstarijih aviokompanija na svijetu, postoji od 1927., ali je tijekom desetljeća više puta mijenjala identitet. Danas ova aviokompanija izravno povezuje više od 30 odredišta u Europi, na Bliskom Istoku i Sjevernoj Americi.

Direktorica pulske Zračne luke Nina Vojnić Žagar, koja je zajedno s voditeljicom odnosa s javnošću Tizianom Cvek i s drugim djelatnicima dočekala avion, izrazila je zadovoljstvo što se ponovno vraćaju letovi aviokompanije Air Serbia koji ovdje nisu prometovali od 2019., a pritom je najavila i skori povratak drugih aviokompanija.

"Sredinom idućeg tjedna i u narednom razdoblju očekuje se povratak britanskog tržišta, pogotovo Easy Jeta s letovima za Bristol i London. Očekuje se također povratak British Airways-a, međutim u ovom trenutku ne možemo potvrditi točan početak operacija. Veseli nas i najava Norweigana za rujan", rekla je Vojnić Žagar.