prosvjed u rijeci

Ahmetović: Doviđenja do oslobođenja

23.03.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Prosvjed pod sloganom „Dosta je“, kojeg su u nekoliko gradova organizirale stranke koalicije „Rijeke pravde“ i stranka Možemo! održan je u subotu i u Rijeci na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, s kojeg su organizatori pozvali Riječane da izađu na izbore i podupru promjene

Na prosvjed u Rijeci su građane Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije pozvale stranke iz koalicije “Rijeke pravde”: SDP, HSS, Centar, Reformisti, Glas, Stranka s imenom i prezimenom, uz podršku stranke Možemo!, a na prosvjedu je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović rekla je da je Rijeka slobodarski, nikad pokoreni grad, da je „dosta da ih zovu protuhrvatskim ološem samo zato jer žele Hrvatsku u kojoj tzv. domoljubi neće krasti svoje ljude.“

Rekla je da je dosta Plenkovićevih „sjajnih“ ministara te da je njihov program zavući ruku džepove ljudi, dodatno osiromašiti i potjerati iz Hrvatske još ljudi, ali da to „neće ići.“

Naš program je zgaziti korupciju, rekla je i nastavila nije normalno da ljudi cijeli život rade, a onda kopaju po smeću, da je vrijeme da umirovljenici nađu svoje mjesto, da se umanje porezi samo onima koji će povećati plaće našim ljudima, kazala je.

Ne dozvolite da nas uvedu u svoju atmosferu straha, pozovite prijatelje, rodbinu, susjede, vi odlučite o svom životu, neka 17. travnja bude dan oslobođenja Hrvatske od lopova iz HDZ-a, doviđenja do oslobođenja, poručila je Mirela Ahmetović.

Čelnica SSIP-a Dalija Orešković rekla je da je u Rijeci pravde svaka kap ravnopravna i bitna, da će one promijeniti ovu državu, da je dosta vlasti koja krade sve što stigne, koja se osilila i postala bahata.

Vrijeme je da se udružimo i zajedno kažemo da je dosta jer svu korupciju, koja se uvukla u sve pore života, možemo promijeniti samo Rijekom pravde, kazala je.

Potpredsjednik Centra Marin Račić naglasio je kako vjeruje da će izbori promijeniti Hrvatsku, odvesti ju u pravom smjeru, da želi da Hrvatska bude zemlja za sve, gdje su svi ravnopravni, gdje nije bitno tko je koje vjere, boje kose, seksualne orijentacije.

Znamo da Hrvatska može biti puno bolja, a to se neće dogoditi ako ne izađemo na izbore i smijenimo ovu vlast, kazao je dodavši da će trebati truda i rada te da vjeruje će uspjeti.

Članica predsjedništva Glasa Nada Turina Đurić smatra da treba izaći na izbore, mobilizirati mlade i maknuti one koji državu ne vode dobro i postaviti nove ljude koji Hrvatskoj žele dobro.

Naglasila je da je potrebna neka nova rijeka koja će ući u ušće bolje, slobodne Hrvatske, Hrvatske pravednosti i prava.

Prosvjed u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Franko Colori