NA PROBNOM RADU

Agrokor zaposlio 265 početnika

27.03.2014 u 15:29

Bionic
Reading

Koncern Agrokor proveo je drugu akciju zapošljavanja mladih radi stjecanja početnog radnog iskustva, a od 16.500 kandidata, koliko ih se javilo na natječaj, u ožujku je zaposlena prva grupa od 265 djelatnika. Zapošljavanje se nastavlja u travnju i svibnju ove godine, izvijestili su iz kompanije

Iz Agrokora su izvijestili da su nakon uspješno provedenog postupka selekcije, od 16.500 kandidata, koliko ih se javilo na natječaj, kompanije koncerna u ožujku zaposlile prvu grupu od 265 djelatnika. Zapošljavanje će se pod istim uvjetima nastaviti i tijekom sljedeća dva mjeseca, u travnju i svibnju ove godine, uz mogućnost sklapanja daljnjeg radnog odnosa nakon isteka tromjesečnog zaposlenja u Agrokorovim kompanijama Konzumu, Jamnici, Ledu, Zvijezdi, PIK-u Vrbovec i PIK-u Vinkovci. Novi zaposlenici ostvarivat će plaću i sva druga prava iz radnog odnosa kao i ostali zaposlenici kompanija koncerna Agrokor.

U prvoj akciji zapošljavanja mladih prije tri godine natječaj je također izazvao velik interes, s više od 15.000 prijavljenih kandidata, od čega je 1.000 zaposleno na rok od tri mjeseca, a 400 ih je nakon toga primljeno u stalni radni odnos.

U Agrokoru kažu kako ovakvim akcijama pružaju priliku za rad i stjecanje potrebnog početnog radnog iskustva mladim ljudima različitih obrazovnih profila, od magistra znanosti, magistra struke i inženjera do školovanih prodavača, mesara ili vozača i to u područjima prodaje, logistike, financija, marketinga, razvoja, maloprodaje, proizvodnje hrane i pića te u poljoprivrednoj proizvodnji. S druge strane, svojim kompanijama osiguravaju kadrove potrebne za ostvarivanje razvojnih projekata, u koje će, samo u 2014. godini, uložiti oko milijardu i pol kuna.