REMONT PATROLNIH BRODOVA

Adria-Maru 10 milijuna dolara vrijedan posao u Libiji

05.02.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Adria–Mar Brodogradnja sklopila je ugovor s libijskom Ratnom mornaricom o remontu i modernizaciji četiri patrolna broda, a okvirna vrijednost posla iznosi oko 10 milijuna dolara, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Brodovi su duljine 30 metara, dio flote od šest brodova koje je projektirao i izgradio Adria-Mar u vremenu između 2005. i 2008. i koji su preživjeli zbivanja u toj zemlji 2011.

Remont i modernizaciju brodova Adria-Mar će obaviti u jednom od hrvatskih brodogradlišta, prema vlastitom projektu, temeljenom na zahtjevima kupca.

U brodove, koji na remont u Hrvatsku stižu u idućih nekoliko mjeseci, ugradit će se moderna zapadna elektronička i druga oprema, primjerena najnovijim zahtjevima koji se postavljaju pred brodove obalne straže. Riječ je o borbi protiv krijumčarenja ljudi, droge, nadzoru ribarstva, zaštiti morske granice i drugim zadaćama.

Adria-Mar će rukovoditi cijelom poslom, uz upošljavanje hrvatskih radnika, tehničara i inženjera, po načelima moderne inženjering kompanije i uhodanoj svjetskoj praksi.

Okvirna vrijednost posla iznosi oko 10 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

Posao je dobiven u jakoj međunarodnoj konkurenciji i nastavak je prijašnje uspješne suradnje, koju su prepoznale i nove strukture u libijskoj Ratnoj mornarici i Ministarstvu obrane, kazao je direktor Adria-Mara Mladen Šarić.

Adria-Mar Brodogradnja je hrvatska tvrtka osnovana 2003. i specijalizirana za projektiranje, gradnju i remont vojnih brodova i brodova specijalne namjene.