BRAT RAZOTKRIO MISTERIJU

'Abdeslam se odlučio ne raznijeti da spasi živote'

02.04.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Salah Abdeslam namjerno je odlučio ne raznijeti se kako bi spasio živote, rekao je njegov brat Mohamed Abdeslam u intervjuu za francusku televiziju BFMTV nakon razgovora s njim u belgijskom zatvoru gdje osumnjičeni počinitelj pariških napada čeka izručenje u Francusku.

'Bilo bi još više žrtava da sam to učinio', rekao je Salah Abdeslam te dodao: 'Srećom nisam to mogao učiniti'. U oružanim i bombaškim napadima 13. studenoga 2015. u Parizu je ubijeno 130 ljudi.

Abdeslam (26) je uhićen 18. ožujka u Bruxellesu, četiri dana prije bombaških napada u tom gradu u kojima su ubijene 32 osobe. On niječe bilo kakvu upletenost u te napade. Francuski državljanin, rođen u Belgiji, skrivao se više od četiri mjeseca u belgijskome glavnom gradu.

Nakon što je uhvaćen, Abdeslam je ispitivan o svojoj ulozi u pariškim napadima a po pisanju Le Mondea i po televiziji BFMTV, on minimalizira svoju ulogu u tom pokolju. Belgija je u četvrtak dala zeleno svjetlo za njegovo izručenje Francuskoj, a bit će izručen u roku od deset dana.