AMERIKANCI DONIRAJU

440.000 dolara za Vukovar

08.02.2010 u 14:55

Bionic
Reading

Američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley u posjetu Vukovaru i Borovom naselju darovat će 10.000 dolara za vukovarsku bolnicu i 430.000 dolara za studentski dom u Borovu naselju

Veleposlanik Foley posjetit će Vukovar 9. i 10. veljače, a tijekom posjeta susrest će se s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom, županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem, šefom SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem i predsjednikom Zajedničkog vijeća općina Draganom Crnogorcem.

Foley će u utorak posjetiti vukovarsku bolnicu kojoj će donirati 10.000 dolara za medicinske priručnike, a u srijedu će studentskom domu u Borovom naselju pomoći sa 430.000 dolara za obnovu, čemu bi trebali prisustvovati gradonačelnik Vukovara i župan.

SAD tim projektom želi pokazati svoju potporu građanima Hrvatske, posebno budućim generacijama tog područja, a rezultat je partnerstva SAD-a i hrvatske Vlade. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodoprivrede financirat će obnovu dviju glavnih zgrada studentskog doma, a američka vlada izgradnju dijela s kuhinjom i blagovaonicom te praonicu rublja.