NESREĆA U UKRAJNI

40 mrtvih u sudaru vlaka i autobusa

12.10.2010 u 12:57

Bionic
Reading

Četrdeset osoba je poginulo, a deset je ozlijeđeno u sudaru vlaka i autobusa u utorak blizu Dnjipropetrovska, na istoku Ukrajine, rekao je ukrajinski premijer Mykola Azarov

'Po prvim podatcima, 40 osoba je izgubilo život, a deset je ozlijeđeno', rekao je Azarov otvarajući sjednicu vlade. Njegovu je izjavu prenio Interfax.

Ukrajinska vlada je minutom šutnje odala počast žrtvama. Mjesna prometna policija izvijestila je o 38 mrtvih i 10 ozlijeđenih.'Među žrtvama je i troje djece', dodala je Ljudmila Bašmakova, glasnogovornica tamošnje policije.

'Lokomotiva je vukla autobus tridesetak metara', dodaje tiskovni ured ministarstva unutarnjih poslova u priopćenju. Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava da bi broj žrtava mogao porasti jer su neki putnici u teškom stanju.

'Vozač autobusa nije poštovao znak zabrane prijelaza preko željezničke pruge i sudario se s vlakom', rekla je Bašmakova. 'U autobusu su bili domaći stanovnici', kazala je.

Promet je u Ukrajini nerijetko kaotičan, a vozači, kojih se velik broj vozi u starim i neodržavanim automobilima, često krše prometne propise. U 2008. više od 7.000 Ukrajinaca poginulo je u prometnim nesrećama na cestama.