POČETAK S MATEMATIKOM

30.000 učenika danas izlazi na državnu maturu

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 23.05.2011 10:23
  • Objavljeno 23.05.2011 u 08:03
državna matura

državna matura

Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubašić/CROPIX

Ispitom iz matematike u ponedjeljak, 23. svibnja, započinje državna matura na koju se prijavilo oko 30.000 učenika u Hrvatskoj, od čega oko 12.000 gimnazijalaca i oko 19.000 učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola, izjavio je Hini ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka

Od ove godine ispiti državne mature pišu se nakon završetka nastavne godine, u razdoblju od 23. svibnja do 6. lipnja. Jedino što se pisalo tijekom drugog polugodišta, u prvom tjednu travnja, bili su esejistički dijelovi ispita iz hrvatskog i stranog jezika.

Rezultati državne mature bit će poznati 4. srpnja. Pisat će se po dva ispita dnevno, a obavezni predmeti su smješteni ponedjeljkom, kako bi se učenici odmorili i pripremili.

U prosjeku su učenici gimnazija prijavili tri obavezna i dva izborna predmeta, a učenici strukovnih škola su uz tri obavezna prijavili po jedan izborni predmet. Upis je proveden elektroničkim putem, bez papira i poštanskih troškova.

U ponedjeljak se pišu ispiti iz matematike i etike. Dan poslije, 24. svibnja, testovi su iz informatike i psihologije, 25. svibnja su fizika i povijest, 26. svibnja sociologija te politika i gospodarstvo, 27. svibnja biologija i likovna umjetnost, 30. svibnja hrvatski i glazbena umjetnost, 31. svibnja kemija i filozofija te 1. lipnja engleski, njemački, francuski, talijanski i španjolski jezik.

Vjeronauk i geografija polažu se 2. lipnja, dan poslije grčki, latinski, srpski, mađarski, češki te talijanski kao materinji jezik. Logika se polaže 6. lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi