KRAĐA U CRKVI

18-godišnjak ukrao nakit s Gospina kipa u Lumbardi

25.03.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Policija je pronašla kazneno prijavila mladića koji je prošloga mjeseca iz crkve u Lumbardi na Korčuli s kipa Gospe ukrao zlatninu vrijednu dvadesetak tisuća kuna, objavila je danas PU dubrovačko-neretvanska.

Policijski djelatnici postaje Korčula dovršili su kriminalističko istraživanje na 18-godišnjakom iz Lumbarde za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je tijekom veljače ušao u otključanu crkvu u Lumbardi, te iskoristivši odsutnost župnika iz nezaključane ladice u sakristiji uzeo ključ staklene vitrine u kojoj je nalazio kip Gospe i s njega ukrao više komada zlatnog nakita čija vrijednost se procjenjuje na više od 20 tisuća kuna.

Manji je dio plijena u više navrata tijekom veljače i ožujka prodao u poslovnici za otkup zlata, dok je veći dio dao 19-godišnjaku iz Orebića koji je uz naknadu prodao ostatak nakita, iako je znao da potječe iz krađe u crkvi.

Zbog teške krađe protiv 18-godišnjaka slijedi podnošenje posebnog izvješća, dok protiv 19-godišnjaka zbog prikrivanja slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.