NA JUGU JEMENA

15 mrtvih u sukobima vojske i ekstremista

07.06.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Petnaest osoba, među kojima je devet vojnika, poginulo je kada je vojska pokušala osvojiti grad u rukama pobunjenika na jugu Jemena, rekli su medicinski izvori u utorak

Borba se vodila tijekom noći, na ulazu u Zindžibar koji su 29. svibnja zauzeli ekstremisti iz organizacije dosad nepoznata imena, Pristaše šerijata, rekli su sigurnosni izvori. Devetorica vojnika su poginula, a desetorica su ranjena u borbi u kojoj je korišteno oružje raznog kalibra, kada je vojska pokušala prići gradu kako bi pomogla okruženima u vojnoj bazi u tome gradu, rekli su vojni izvori.

Medicinski izvor u Adenu, najvećem gradu na jugu, potvrdio je broj poginulih i ranjenih vojnika. Bolnički izvor u Džaru, blizu Zandžibara, rekao je pak da su u tu ustanovu primili trupla šest vojnika i četiri ranjena vojnika.

Ovime se broj poginulih na tom području od 29. svibnja, kada su stotine boraca za koje se pretpostavlja da pripadaju Al Kaidi, preuzele nadzor nad tim gradom, prijestolnicom pokrajine Abjane, uporišta ekstremističke mreže.

Predsjednik Ali Abdulah Saleh koji je od subote na liječenju u Saudijskoj Arabiji nakon što je dan ranije ranjen u bombardiranju svoje palače u Sani, odavno je isticao prijetnju Al Kaide kako bi opravdao svoj ostanak na vlasti usprkos snažnim narodnim prosvjedima protiv njega koji traju od siječnja.