NEUGODNJAK

Zuckerbergova sestra radi za Google

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 02.08.2012 11:54
  • Objavljeno 02.08.2012 u 10:10
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Ne svojom voljom, doduše. Tvrtku u kojoj radi - nakon što je odbila bratovu ponudu posla u Facebooku - preuzeli su Larry Page i ekipa, kako bi što bolje konkurirali behemotu svijeta društvenih mreža

Kao da nije bilo dovoljno neugodno to što je Google preuzeo tvrtku Wildfire Interactive, jednu od Facebookovih najvećih marketinških partnerica.

Ispostavilo se da za nju, kao produkt menadžerica, radi Arielle Zuckerberg, jedna od tri sestre Marka Zuckerberga, suosnivača i direktora najveće društvene mreže na svijetu.

Što znači da će se uskoro, čim preuzimanje bude okončano, pridružiti nastojanjima diva iz Mountain Viewa usmjerenim ka podrivanju dominacije njenog brata u sferi društvenih mreža

Wildfire je kalifornijska tvrtka koja pomaže tvrtkama kao što su Cirque du Soleil i Spotify u upravljanju društvenim medijima na različitim platformama.

To je područje važno za Google zato što sve više internauta provodi sve više vremena na društvenim mrežama, pa oglašivači preusmjeravaju sve veće dijelove budžeta za marketing u tom smjeru.

Suosnivači i zaposlenici kompanije, uključujući i Arielle, postat će dijelom Googlea. Nije objavljeno koliko je preuzimanje koštalo, no za očekivati je kako će Google iskoristiti Wildfire za bolje pozicioniranje vlastitog servisa Google+.

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr

Navodno je, piše Business Insider, Mark pokušao nagovoriti Arielle da dođe raditi u Facebook. Za razliku od starije sestre Randi, koja je bila popustila bratovim nagovaranjima i godinama vodila marketing prije no što je nedavno pokrenula vlastitu tvrtku R to Z Studios, Arielle je odlučila slijediti svoj put.

Komentirala je nedavne promjene dizajna Facebooka na svom blogu, a aktivna je i na Quori, siteu za pitanja i odgovore koji su pokrenuli bivši fejsbukeri. Jedno od pitanja na koje je odgovorila bilo je: 'Koje bi start-up tvrtke bile dobra meta za preuzimanje za Facebook?' Navela je, između ostalih, Kickstaretr, SpawnLabs i Venmo. Ne i tvrtku za koju radi.

Na svojoj stranici na Facebooku navela je kako je trenutno u Izraelu, gdje je doznala kako je postala zaposlenica velikog konkurenta tvrtke njenog brata. 'Neću lagati... Ovo mi je prilično čudno', napisala je, 'ujedno sam i vrlo ponosna što sam dio Wildfireovog tima na ovaj uzbudljiv dan.'

Tako sad za Google radi više članova Zuckerbergove obitelji nego za Facebook. Osim Arielle, piše Fox News, na njihovom platnom popisu je Harry Schmidt (nije u rodu s izvršnim predsjednikom te kompanije Ericom Schmidtom), šogor Marka Zuckerberga. Tu je činjenicu javnosti tvitnula već spomenuta Randi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!