nove nevolje

Zbog nove Microsoftove softverske 'zakrpe' mogla bi vam nestati tražilica

16.09.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Čini se kako su u Microsoftu opet zeznuli stvar sa softverskom zakrpom za operativni sustav Windows 10. Nadogradnja koja je trebala riješiti probleme samo je stvorila nove nevolje

Nadogradnja pod oznakom KB4515384, ja je trebala riješiti probleme s digitalnom osobnom pomoćnicom Cortanom i tražilicom u Windows 10, objavljena je u utorak, 10. rujna.

Izgleda je uspjela ukloniti pogrešku zbog koje je tražilica u Windowsima povećano opterećivala procesor, ali je pritom i onesposobila neke od ključnih funkcionalnosti tog operativnog sustava.

TEHNO SAVJETI

Nabavili ste novo računalo? Evo što trebate napraviti prije no što ga počnete koristiti

Pogledaj galeriju

Naime, sad tražilica u izborniku Start i taskbaru više ne funkcioniraju. Umjesto rezultata potrage u izborniku Start pojavljuje se prazan prozor, a stigle su i pritužbe prema kojima se pojavila poruka o pogrešci u kojoj je navedeno kako izbornik Start više ne funkcionira i kako će pokušati to popraviti idući put kad se logirate.

Drugim riječima, u Microsoftu rade na zakrpi za - zakrpu. Dok ne riješe problem morat ćete birati između Cortane i tražilice zbog kojih procesor vašeg računala malo podivlja i instalacije zakrpe koja će ukloniti tražilicu u potpunosti, piše Tech Radar.